Пиенето на чаша или повече чист плодов сок всеки ден

...
Пиенето на чаша или повече чист плодов сок всеки ден
Коментари Харесай

Чистият плодов сок може да е свързан с напълняване при децата

Пиенето на чаша или повече чист плодов сок всеки ден може да е обвързвано с напълняване при децата, откриха канадски учени, представени от в. " Индипендънт ".

Резултатите от проучването поддържат рекомендациите да бъде лимитирана потреблението на плодови сокове, с цел да се заобикалят непотребните калории.

Всяка 237-милиметрова чаша плодов сок на ден се свързва с 0,03 по-висок показател на телесната маса, демонстрира разбор на предходни проучвания. По-малките деца напълняват повече при постоянно пиянство на чист сок от по-големите. 

Изследвания с възрастни също са посочили, че чистият сок може да бъде обвързван с напълняване. Учените от Университета на Торонто стигат до извода, че причина за това са спомагателните калории, написа Българска телеграфна агенция. Резултатите ни са в поддръжка на препоръките да се лимитира приемът на чист плодов сок при дребните деца и вместо това да им се дават цели плодове, сподели ръководителката на проучването Мишел Нгуйен. 

Учените са анализирали резултатите от 42 проучвания, от които 17 измежду деца и 25 измежду възрастни.

Според някои специалисти причина за напълняването от 100-процентните плодови сокове е високото наличие на захари и високата им калоричност. Те съдържат малко фибри спрямо задачите плодове и засищат по-малко. 

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Педиатрия " на Американската здравна асоциация.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР