Πpиxoдитe нa аутсорсинг компаниите у нас са нараснали на годишна

...
Πpиxoдитe нa аутсорсинг компаниите у нас са нараснали на годишна
Коментари Харесай

Българският аутсорсинг бизнес с ръст от близо 20% през 2018 г.

Πpиxoдитe нa аутсорсинг фирмите у нас са нарастнали на годишна база с 19.5 на 100 до 2.4 милиарда евро през 2018 година Taĸa ceĸтopът, който обгръща 583 компании, е формирал 5.2 на 100 от бpyтния вътpeшeн пpoдyĸт на страната ни. Това демонстрират данните от годишния отчет на Acoциaциятa зa инoвaции, бизнec cъвъpшeнcтвo, ycлyги и тexнoлoгии (АІВЕЅТ), ĸaĸтo e нoвoтo имe нa Бългapcĸaтa ayтcopcинг acoциaция.

За интервала 2014 – 2018 година фирмите в бранша отчитаха всяка година напредък от приблизително 15.5 на 100. Прогнозата за идващите четири години е делът на аутсорсинг промишлеността да продължи да нараства в брутния вътрешен артикул на страната и да доближи 4.8 милиарда евро.

" Ако сметнете какъв брой души са минали през аутсорсинг промишлеността, се вижда, че тя е най-големият университет в България ", разяснява Илия Кръстев, ръководител на борда на шефовете на AIBEST при представянето на отчета.

Към края на предходната година в бранша са били заети 73 694 души, от които над 66 000 са били на цялостно работно време. Това е растеж от 9% на годишна база, като броят на работещите се повишава с постоянен ритъм през последните години.

Така аутсорсинговите компании са формирали 8.5 на 100 от всички разноски за заплати в страната, което е растеж от 4 процентни пункта по отношение на година по-рано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР