Пхенян правилно ще изведе разузнавателен сателит в орбита скоро, заяви

...
Пхенян правилно ще изведе разузнавателен сателит в орбита скоро, заяви
Коментари Харесай

Пхенян: Първият разузнавателен сателит скоро ще влезе в орбита

Пхенян " вярно " ще изведе разследващ спътник в орбита скоро, съобщи авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен Ун, ден откакто първият им опит се провали, съобщи Агенция Франс Прес.


Пхенян показва своя боен сателит като нужен контраст на възходящото военно наличие на Съединени американски щати в района. Северна Корея показва продължаващите взаимни учения на Вашингтон със Сеул като един от многото образци.

Новата севернокорейска ракета изгуби двигателна сила и падна в морето дружно със сателитния си товар през вчерашния ден.

Ким Йо Чен, която извършва и функционалността на представител на режима, съобщи, че скоро ще бъде изработен втори опит.

" Сигурно е, че военният разследващ сателит на КНДР ще бъде вярно изведен в галактическа орбита в близко бъдеще и ще стартира задачата си ", сподели тя.

Съединените щати, Южна Корея и Япония осъдиха изстрелването, заявявайки, че то нарушава резолюциите на Организация на обединените нации. Те забранят на Пхенян да прави каквито и да било проби с потребление на балистични ракети.

Ким Йо Чен съобщи, че сходни рецензии са " самоопровержение ", като се има поради, че Съединените щати и други страни към този момент са изстреляли " хиляди спътници ".

" Съединени американски щати са група гангстери, които настояват, че даже КНДР да изстреля спътник в галактическа орбита посредством балон, това е нелегално и заплашително ", сподели тя.

Анализатори предизвестяват, че в случай че Северна Корея успее, опциите за наблюдаване на спътника ще бъдат сериозен проблем, което ще разреши на Пхенян да наблюдава по-точно американските и южнокорейските сили. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР