ПГ на БСП внася промени в Наказателния кодекс, които привеждат

...
ПГ на БСП внася промени в Наказателния кодекс, които привеждат
Коментари Харесай

БСП бори домашното насилие с промени в Наказателния кодекс

ПГ на Българска социалистическа партия внася промени в Наказателния кодекс, които привеждат условията на Истанбулската спогодба за домашното принуждение в българското законодателство.

Червените оферират завишаване на наказванията за насилниците и изключително при случай на рецидив. Това е първа стъпка от цялостен комплекс законодателство, разгласи соцлидерът Корнелия Нинова.

Ние сме за всички ограничения против домашното принуждение, акцентира тя. За нас е безусловно недопустимо домашното принуждение във всичките му форми, разгласи Нинова.

Следващата седмица левицата ще предложи още ограничения за спешните центрове за жертвите на домашно принуждение.

Припомняме, Драгомир Стойнев разяснява, че е доста по-важно е да има успеваемост в дейностите, в сравнение с политическа декларативност. Левицата има подготвеност за смяна на законодателството с съответни ограничения и против насилието на дами. Той напомни решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия " домашното принуждение " да бъде инкриминирано и да се инкриминира " преследването " като държание със застрашителен темперамент против съответно лице.

Българска социалистическа партия взеха решение решиха да предложат да се криминализират " насилствените бракове " и " насилственото общуване на брачен начала " както и да се ускори наказателната отговорност за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, като се плануват по - високи наказания, изключително за причинителите, които имат по няколко заповеди и/или нарушавания на заповеди. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР