ПГ БСП за България ще отиде на консултации с Има

...
ПГ БСП за България ще отиде на консултации с Има
Коментари Харесай

Нинова ще води група за консултации с ИТН в събота, обеща всичко да е публично

ПГ " Българска социалистическа партия за България " ще отиде на съвещания с " ИТН ", планувани за събота от 14.00 часа в Народното събрание, заяви ръководителят на левицата Корнелия Нинова пред публицисти, след съвещание на парламентарната група.

Поканата на Има Такъв Народ е за диалози за бъдещото ръководство на страната и сформиране на държавно управление, прочете тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Очакванията на социалистите са партията на Станислав Трифонов да предложи своето виждане за съдействие и цели, по които може да се приказва.

" Ние сме подготвени за разговор, считаме, че в такава обстановка диалозите сред парламентарните групи са нужни, даже наложителни, с цел да намерим най-верния път, тъй че да не оставим страната в идващите месеци без устойчиво ръководство ", изясни Нинова.

Излъчена е контактна група, която ще бъде водена от нея. От Българска социалистическа партия дадоха обещание всичко от тези диалози да бъде обществено.

" Разговорите ще бъдат предадени в Националния съвет, там ще ги обсъдим и ще получим мандат по какъв начин да продължим оттук насетне, при нас решенията се вземат от груповите органи ", изясни Нинова каква процедура ще следват социалистите.

" Надяваме се, че тази първа среща няма да е последна ", добави тя.

Българска социалистическа партия ще се отзове и на поканата на президента Румен Радев за съвещания за сформиране на държавно управление на следващия ден. На тях те ще кажат позицията си по идните процедури, свързани с връчването на проучвателния мандат, сподели още Корнелия Нинова.

Държавният глава насрочи часове за срещи с всички шест парламентарни партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР