ПФК Локомотив (Пловдив) уважи старта на националната програма “Заедно в

...
ПФК Локомотив (Пловдив) уважи старта на националната програма “Заедно в
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив уважи старта на националната програма Заедно в изкуствата и спорта

ПФК Локомотив (Пловдив) почете старта на националната стратегия “Заедно в изкуствата и спорта ”. Футболистите от представителния тим на " черно-белите " Ивайло Димитров и Илко Пиргов, легендата на " железничарите " Георги Василев, както и шефът на детско-юношеската школа на клуба Димитър Палазов станаха част от откриването на програмата в Пловдив. Събитието се организира в СУ “Любен Каравелов “, като на церемонията участваха и представители на други спортни клубове от града.

Новата национална стратегия на Министерство на образованието и науката „ Заедно в изкуствата и спорта “ е на стойност 90 милиона лв. и обгръща възпитаници от 1-ви до 12-ти клас от държавни, общински и частни учебни заведения на територията на цялата страна.

Програмата има за цел да подтиква развиването на танцовите, музикалните и театралните изкуства и спорта в учебните заведения. Изпълнението й ще насърчи още и работата в екип и ще усъвършенства обществените взаимоотношения на учениците.

За пловдивска област в модул „ изкуства “ са образувани 194 групи с 2289 възпитаници от 99 учебни заведения, а в модул „ спорт “ вземат участие 104 тима, които са с 3017 участници от 105 учебни заведения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР