Певицата Виолета Милчева и сопраното Диана Христозова (дует "ДиВи") ще

...
Певицата Виолета Милчева и сопраното Диана Христозова (дует "ДиВи") ще
Коментари Харесай

Дует ДиВи и приятели правят музикален мост между различни стилове

Певицата Виолета Милчева и сопраното Диана Христозова (дует "ДиВи ") ще показват през днешния ден, 4 юни, от 19 ч. в клуб "Студио 5 " в НДК 14 дуетни известни творби, съчетаващи класика, поп, джаз и фолклор и очарованието на 10 езика. Ще прозвучи и песента "Перперикон ", написана особено за дуета от младия композитор Станислав Драганов.
Виолета и Диана вършат дуетния си дебют в края на 2016 година, когато извършват за първи път в България кавър на безсмъртната "Барселона " на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе. Разбират, че пеенето в дует не е лесна работа, само че носи двойно задоволство. Така се ражда "ДиВи ".
Виолета е професионална музикантка, певица с 20 години опит на подиуми в България и Европа, като репертоарът й включва поп, рок и фолклорни осъществявания. Диана работи в неправителствена организация, а в останалото време е камерна изпълнителка на типичен творби с редица участия в групови и самостоятелни музикални планове. През лятото на 2017 година дуетът изнася два концерта в София и Бургас.
"Вокалното разбъркване на стиловете, пеенето на разнообразни езици, аранжирането на известни солови творби за дуети - това са провокациите за мен като музикант ", споделя Виолета. "Трудността е в това, че не са писани сходни дуети за женски гласове. Надяваме се да изпеем повече авторски песни, съчетаващи разнообразни стилове. Моята роля е да внеса класическото ", споделя Диана.
Довечера на сцената с "ДиВи " ще излязат музикантите Мария Андреева - цигулка, Калин Жечев - клавир, Ясен Василев - китара. В плана тази година се включва и барабанистът Кирил Петров, притеглен от цветната музикална палитра на репертоара и предизвикването "да пресъздаде звучността и стилистиката на толкоз разнообразни жанрово пиеси, употребявайки единствено комплект барабани ".
"ДиВи " и другари си пожелават следващата година да са в програмата на "Софийски музикални седмици ", които започнаха преди дни в столицата и ще продължат до края на юни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР