Певицата Джина Стоева празнува рожден ден днес. Тя е родена

...
Певицата Джина Стоева празнува рожден ден днес. Тя е родена
Коментари Харесай

Джина Стоева за Sofia24.bg: Лесно мъж не може да стигне до сърцето ми

Певицата Джина Стоева чества рожден ден през днешния ден. Тя е родена на 6 септември 1976 година в Русе. Днес ще чества с другари край морето. Тя обаче отдели от времето си, с цел да отговори на нашите въпроси. Това е eдно изявление на Цвети Христова, в което певицата ще опише доста любопитни неща на читателите на  Sofia24.bg . Джина Стоева откровено и персонално, такава каквато не сте я виждали. 

- Честит празник! Бъди жива, здрава и доста щастлива! Къде ще празнуваш тази година?

- Благодаря доста! На морето с другари. В Приморско съм, тъй като тук се организира Националният офроуд събор.

- Качи фотография с Бялото приятелство в часовете преди настъпването на Космическата нова година. Разкажи ни за тази среща!

- От доста време се поканвам да отида по време на празника там. Тази година ми се отвори тази опция и съм доста удовлетворена. Да видиш толкоз хора в бели одежди, танцуващи и пеещи (мантруващи) - беше вълнуващо. Особена сила усетих във въздуха с всички тези положително настроени и вглъбени във “викане на положителното " хора. Дори аз съумях за малко да се включа в танца, въпреки и в профил, отвън кръга. Бях там с дъщеричката ми Ивая и с майка ми. Бяхме си взели ядене и си направихме пикник, след Паневриятмията наш другар ни заведе в техния лагер, където се събират за обяд. Така успяхме да опитаме и от зеленчуковата чорба (те не ядат месо), която беше приготвена. Много ми се услади.

Хората, които раздават храната, пеейки, обслужваха всеки дъновист наредил се за чорба и самун. Всеки си подаваше своя купичка, а по-късно се оттегляше настрана, с цел да се наслаждения на обяда си. В един котел бъркаха примес за самун от лимец. Не успяхме да го дочакаме, само че съм признателна за това допиране до това общество, до лъхащия в близост позитивизъм. Няколко пъти подканвах Ивая да тръгваме, само че тя не искаше, сякаш не й се разделяше с това място.

Сама седна в поза " лотос " и медитираше, както е виждала от майка си. Пихме вода от чешмата на Дънов и се свързахме с галактическа сила от кръга, който се намира до чешмата. Тази година имаше ограничаване на палатките. Ние бяхме готови с палатка, само че ще останем различен път с преспиване.

- Обичаш Рилските езера. Помниш ли по кое време се качи за първи път?

- Да, обичам това място и постоянно го навестявам. Световноизвестен е фактът, че това е едно от най-енергийните места в България и освен. Не инцидентно се посещава и от доста чужденци, освен от българи.

Джина Стоева е към този момент 25 години на сцената. През последните години тя има нова пристрастеност - йогата

- В момента си инструктор по йога. Как и по кое време реши да се занимаваш с професионално с йога?

- По времето на пандемията от COVID-19. Реших, че би трябвало да оползотворя времето си, в което ни сковаха с нещо потребно. Случайно попаднах на реклама за курс по класическа йога и усетих нещо в корема си. Казах си: “Това е! " Отдавна имам уязвимост към това и постоянно съм желала да знам повече за тази култура и метод на живот.  След класическата йога се записах на йога за деца и след това на пилатес. И по този начин се отдадох на едногодишно образование.

- Работиш ли върху нова ария, какво ново да чакаме в бъдеще?

- COVID-19 стопира творческите ми планове за по-дълго време. Необходимо е да спечелиш задоволително пари, с цел да инвестираш в нов план. Отдавна си мисля за фолклорен план, имам и съответна концепция, само че да забележим по кое време ще съумея да завършвам това начинание.

- Често се прибираш в Русе. Кой е най-яркият ти спомен от родния ти град. Кое е обичаното ти място в Русе?

- Имам доста мемоари от Русе - от ученическите ми години в Спортното учебно заведение " Майор Атанас Узунов “, а по-късно от студентските ми години, както и от старта на кариерата ми на певица. Имам другари, с които поддържаме връзки и през днешния ден. Винаги ми е приятно  в Русе. Няма да не помни, по какъв начин стартирах с пеенето. Работех в един ресторант като сервитьорка, до момента в който бях студентка. Бях се срещнала с едни музиканти на една колекция. Станах да изпея една ария и те ми споделиха: “Я, изпей още нещо! " И аз изпях няколко песни, а те ме попитаха " Търсиш ли работа като певица? ". Този въпрос беше всичко, което ми се искаше да чуя. Казах “Да " и по този начин направихме малко подготовки, имах много репертоар, който бях научила сама преди този момент и елементарно напредвахме.

Аз напуснах работата като сервитьорка в ресторанта и тръгнахме към морето, с цел да работим с оркестъра през летния сезон. Когато се върнахме в края на лятото, трябваше да си търсим работа в някое заведение за зимата и взех решение да се обадя на шефа на ресторанта, в който работих преди този момент като сервитьорка. Той ми сподели, идвай, постоянно си добре пристигнала. А аз му споделих: “Ама не като сервитьорка, а като певица ". Той се усмихна и сподели: “Идвайте! " И започнахме там. След като приключих висшето си обучение, отпътувах за София, с цел да стартира професионална певческа кариера. 

Джина Стоева е ексцентрична фолкпевица – скача с парашут, взе участие в " Сървайвър ". От атлетичната й фигура още проличава, че е приключила спортното учебно заведение в родния си град. Джина е упражнявала скок на височина и троен скок и се е състезавала и в студентските си години, до момента в който учи административен мениджмънт в Русенския университет. Спортните й умения видяхме във втория сезон на телевизионното риалити " Сървайвър ".

- Участва в " Сървайвър " през 2008 година. Какво научи от това съревнование за оцеляване?

- Научих, че в каквато и обстановка да бъдат сложени хората, постоянно проличават и положителната и неприятната страна на човек. Някои от участниците се оправдаваха, че били постъпили еди по какъв начин си, тъй като играят игра, само че в случай че не носиш неприятното в себе си, няма по какъв начин да постъпиш в прорез със положителното. Така, че там проличава всичко! И другото, което е може би по-важното: “Храната е по-силна от всичко! " Няма ли храна, всичко друго е на назад във времето като нужда. Пирамидата на Маслоу!

- Обичаш рисковите прекарвания - скачаш с парашут, с въже...имаш ли ново преживяваве в този смисъл?

- Екстремните потребности останаха на назад във времето, откакто родих Ивая. Инстинктът ми на майка явно е по-силен. Това дете би трябвало да го отгледам, желая да съм до нея оптимално дълго, с цел да й предам опит, познания и най-много това, което е най-нужно всеки човек - обич! Най-екстремното нещо, което съм правила напоследък е возене на виенско колело с Ивая.

- Дъщеричката ти Ивая към този момент прави шпагат...идва ли с теб в залата за йога, спортна натура ли е?

- Много е спортна, да. Това е завещание от мен, а и от татко й. Постоянно се катери, прави извършения, скача. Тази година ще я запиша на спорт. Тя желае художествена гимнастика, само че може да опита и тенис, лека атлетика и каквото си хареса. Плуването е наложително! Водя я. А с музиката, мисля, че е време и това да опита. Проявява огромен интерес. Сама си заучава песни, пее, танцува. Аз с  каквото мога ще й оказа помощ. Може там да реализира триумф.

- Как Ивая промени твоя живот?

- Разделям живота си на 2 стадия: Преди и след Ивая. Коренно друго се усеща човек с дете. Променя ти се мисленето, целите, ползите - всичко. Това е най-голямото благополучие и отговорност, несъмнено.

Дискографията на Джина Стоева съдържа общо 7 албума, два от които са напълно с фолклорна музика. Популярни нейни песни наса " Любов моя “, " Остани, остани “, " Пясъчен часовник “, " Докога “, " Сто дами “, " Желание “, " Неизлечимо влюбена “, " Една вест “ (дует с Ивена), " Животът те обича “, " Писано ни е “ и други. 

- На доста от песните, които си изпяла през годините - ти си писала текстовете.

- Да, писала съм си текстове и в никакъв случай не е било непременно. Или потегля или я мъчиш, мъчиш и тя си взема решение сама по кое време ще й пристигна времето. Така стана с “Пясъчен часовник ". Харесах си песента и седнах да пиша текст. Имах концепция, започвах да пиша, само че все зациклях по някое време. И по този начин минаха месеци. И когато умря моя другарка в злополука, седнах и го написах за нула време. Просто си е чакала момента. И стана доста мощна като обръщение, звучене. Няма присъединяване, на което да не ми я желаят. Посветих я на Галя и занесох диск с песента и на гроба й.

- Направи дует преди време с твоята сестра. От кой сте наследили гения да пеете?

- И двете ми баби пееха доста хубаво, татко ми и майка ми също пеят доста добре, правилно. Но никой не се е занимавал професионално с музика, по тази причина и никой не предполагаше, че чак толкоз ще задълбоча любовта си към музиката. Дуета със сестра ми беше подарък от мен към нея, там имах музата да напиша текста и музиката също.

- За какво мечтаеш?

- Мечтая за спокойно и умерено време. Мечтая да имам силите и опцията да изуча щерка си и да й подсигуря добър старт в живота, да имам задоволително време с нея, да я обичам и тя мен.

- Кое е обичаното ти място в София, обичаната панорама?

- Гледката от Копитото е доста добра, изключително вечер със всичките тези светлини. Любимо място е моята тераса, от която също се вижда София. Вечер - сантиментална конюнктура със свещи, чаша вино, хубава компания, светлините на града и понякога даже фойерверки. Не е шумно, което също е плюс. Чуват се птички, спокойна атмосфера.

- За какво харчиш най-вече пари в живота си?

- В последните години за играчки на Ивая. Обичам да разходвам пари за облекла, обувки, бански, очила. Но в този момент съм в подобен стадий от живота си, когато се изучавам да се възпирам, тъй като толкоз облекла и движимости трупаме през годините, че се зариваме с ненужни неща, които не съумяваме да носим даже. В последна сметка множеството хора носят няколко комфортни и обичани неща, а другите изпълват дрешниците и им минава модата. Да, нашата специалност изисква да имаме многообразие от настоящи, ефектни облекла, обувки и аксесоари, само че имаме и много непотребни неща.

- Какво те разплаква най-често?

- Може да ме разплаче от един сантиментален или трагичен филм, до анекдот или хумореска разказана в другарска компания. Мога да се разплача и от гняв.



- Как един мъж може най-лесно да стигне до сърцето ти?

- Лесно мъж не може да стигне до сърцето ми, само че в случай че прояви самообладание, неизменност и прави откровени жестове, които демонстрират обич, а не егоистични подбуди, би могъл да завоюва доверието и вниманието ми, а по-късно и любовта ми.

- Случвало ли се е да вършиш " мъжка работа " у дома?

И още по какъв начин! Да променям крушки, да шетам сифона на мивката, да забивам и да изпипвам всякакви неща на тераската, за поддръжката на колата също разгадавам на себе си. Хубаво е да имаш асистент в тези задания, само че това не е причина непременно да имам някой до себе си, с цел да ми е по-лесно. Това, обаче е друга тематика.

- Какво е отношението ти към " силиконовата фикс идея " обзела дамите по света?

- Уважавам докторите, които могат да кажат стоп на пациентите си, които навлизайки в “наркотична взаимозависимост " по отношение на разкрасителните процедури, не могат да си кажат стоп сами. В последна сметка по тази причина се споделят разкрасителни, с цел да разкрасяват, а не да загрозяват, да поправят, а не да видоизменят.

- Коя идея би те подтикнала към щедрост?

- Всяка идея за положително! 

- Какъв вид хора могат да те завоюват за другар?

Истински, без да театралничат, да са позитивни и доброжелателни. Да са съпричастни към моите наслади и проблеми. Да ми е прелестно и умерено с тях.

- Ако имаш власт, кое е първото нещо, което ще измененията в страната?

- Ще увелича заплатите, ще погасявам бонуси, с цел да подтиквам хората да работят, ще увелича детските добавки и пенсиите - също. Всички деца ще могат да са вървят в държавна детска градина и учебно заведение.

- Какво мислиш за войната в Украйна?

- Не утвърждавам войната в Украйна, въпреки че има хора, които пазят Путин и неговите двйствия. Надявам се скоро да отмине и да оценят хората, че мира и спокойствието са най-градивните неща за развиването на нациите!

- Любима храна?

- Паста, риба, суши.

- Любима напитка?

- Цитронада, узо, аперол пулверизатор.

- Любим филм?

- Гладиатор 

- Любим артист?

- Ди Каприо, Брат Пит, Ръсел Кроу.

- Любима музика?

- Латино.

- Любим артист и певица?

- Селин Дион.

- Любим дизайнер?

- Долче и Габана и Армани.

- Любима книга и публицист?

- Живот в скалите (от последните прочетени.

- Любим тим?

- Левски.

- Любим състезател?

-Григор Димитров. 

- Любима марка автомобил?

- Мерцедес. 

- Любим парфюм?

-  Ив Сен Лоран - Libre.

- Имаш ли занимание и какво е то?

- Планините, нанагорнище на върхове.

- Любим лозунг?

Днес - повече от през вчерашния ден и по-малко от на следващия ден.



- Кой е най-незабравимия ти рожден ден?

- 30-та ми годишнина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР