Певицата Дивна може и да не получи никакво наказание за

...
Певицата Дивна може и да не получи никакво наказание за
Коментари Харесай

След катастрофата: Глоба или никакво наказание за Дивна

Певицата Дивна може и да не получи никакво наказване за породения пътен случай, в случай че потърпевшата не предяви искания. Това сподели юрист Людмил Рангелов в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

Миналата седмица певицата провокира злополука, в която тежко пострада нейна близка другарка. Назначена е автотехническа експертиза, която ще търси повода за случая.

Според първичната информация Дивна е карала със 120 км/ч. След случая последваха най-различни отзиви – от затвор за певицата до съчувствие. Водещият Слави Трифонов настоя за затвор, в случай че се потвърди, че Дивна е карала с неразрешена скорост.

Според юрист Рангелов обществеността е недобре осведомена по отношение на случилото се. Той изяснява, че става дума за породена междинна телесна щета, за което законът планува до 3 години отнемане от независимост, а неосъждано лице наложително получава единствено административно наказване.

„ Пътната настилка мъчно може да понижи отговорността на лидера. Появи се информация, че гумите не са били с нужната дълбочина на грайфера “, означи Рангелов.

Той добави, че постоянно проверяващите органи изчакват резултатите от автотехническата експертиза, с цел да издигнат обвинявания.

„ За страдание, младите водачи излизат недобре готови – не са карали 31 часа, не са карали на автомагистрала, не са карали вечер. 15 – 18% от младите водачи вземат участие в ПТП в първите 2 години след приемане на книжката. Практическите умения по шофиране са доста надалеч “. Това разяснява в „ България заран “ ръководителят на Асоциацията на потърпевшите в произшествия Владимир Тодоров.

Той добавя, че Дивна не е тествана за опиати, само че е станало ясно, че не е използвала алкохол. „ Сигурно има превишение на скоростта, само че тези закононарушения са неумишлени “, сподели още Тодоров.

По думите на артиста и другар на Дивна – Дамян Попов, е изключено тя да е взела опиати. Според него обявата на Слави Трифонов във Фейсбук е прекомерно последна и случаят не може да бъде сравняван с този на Максим Стависки.

„ Ако беше някой неизвестен, това ПТП щеше да бъде просто част от статистиката и никой нямаше да съди лидера “, сподели Дамян Попов.

източник: tialoto.bg
Снимка: Facebook
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР