Певицата Анита Пойнтър от групата Пойнтър систърс почина на 74-годишна

...
Певицата Анита Пойнтър от групата Пойнтър систърс почина на 74-годишна
Коментари Харесай

Почина певицата Анита Пойнтър от „Пойнтър Систърс“

Певицата Анита Пойнтър от групата " Пойнтър систърс " умря на 74-годишна възраст, заяви Ройтерс.

Формацията бележи най-големите си триумфи през 70-те и 80-те години на предишния век с шлагери като " Fire ", " Say So ", " He's So Shy ", " Slow Hand " и " I'm So Exited " . През 1975 година групата печели премия " Грами " с песента " Fairytale ". 

Анита Пойнтър е умряла от рак в събота в дома си в Бевърли хилс, заобиколена от фамилията, разгласи нейният представител Роджър Нийл. 
Тя е втората от четирите сестри, които стартират да се изявяват на музикалната сцена като дует Джун и Бони през 1969 година Скоро по-късно стават трио, защото Анита се причислява към тях, напускайки работата си като секретарка, се споделя в публична биография.

По-късно " Пойнтър систърс " стават квартет с Рут, която е единствената от сестрите към момента жива. Бони напуща групата в края на 70-те и те стават още веднъж трио. Сестрите Пойнтър също имат двама братя Фриц и Арън.

Дъщерята на Анита - Джейда, умря през 2003 година и тогава певицата пое грижите за развъждането на внучката си Рокси Маккейн Пойнтер.

" Дълбоко сме натъжени от загубата на Анита, само че се утешаваме, като знаем, че в този момент е с щерка си Джейда и със сестрите Джун и Бони, в мир. Тя беше тази, която ни събираше толкоз дълго време. Любовта й към нашето семейство ще живее във всеки от нас ", се споделя в изказване на семейството.

Сестрите порастват, пеейки в хора в църквата в Оукланд, Калифорния, в която татко им е просветител.

В дебютния албум през 1973 година е включен и първият им шлагер сингъл " Yes We Can Can " .

През последните години групата " Пойнтър систърс " продължи със театралните си изяви, като Рут пее дружно с щерка си Иса и внучката си Садако.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР