Певецът и писател Константин Кацаров предизвика буря от реакции в

...
Певецът и писател Константин Кацаров предизвика буря от реакции в
Коментари Харесай

Константин Кацаров: В “Гласът на България“ излъгаха за мен, но не съм само аз

Певецът и публицист Константин Кацаров провокира стихия от реакции в обществените медии с пост против певческото риалити " Гласът на България ". Той упрекна екипа в неистина и описа по какъв начин е минало присъединяване му до отпадането. С какви парадокси се е сблъскал и какво го е предиздвикало да разгласява мнението си. Ето какво описа той пред медията ни.
Прочетете още
- Коце, ти написа ядосан пост срещу  „ Гласът на България ” и уточни, че екипът лъже за подбора на песни и отхвърля осъществяванията на български.  

- Наясно съм, че те не могат да пуснат всичко да е на български. Съгласен съм. Но въпреки всичко дано има и някакъв баланс. Давам образец с нашия тим – на финала отиват две девойки и две момчета. До този миг те са изпели 12 песни. Само една от тях е на български.  А в случай че сметнем и другите тимове? Ще бъде още по-трагично. Разбирам, че предаването гони рейтинги и се състезава с други риалитита и въпреки всичко. При изискване, че безусловно всички желаят да пеят на британски, тъй като там шлагерите са повече, какъв е казусът? В същото време, в случай че видите видеото с осъществяването ми на „ Черната овца ”, то е с най-вече гледания от всички останали участници. Българска ария е, само че с цел да я изпееш, се желае дупе. Народната певица Петя Панева, която завоюва „ Гласът на България ”, да не пя на ямайски? Всичките ѝ осъществявания бяха на български. Значи всичко е бошлаф. Според мен в такива излъчвания би трябвало да има еднакъв брой части, или пък като пристигна за присъединяване такова старче като мен, ами да дадат опция. И ми дават ария на треторазряден артист като Васко Кръпката, или като тази ария, която ми дадоха за кръга, излъчен през вчерашния ден. Противопоставяш Кирил Маричков на Уитни Хюстън. Гавриш се с изпълнителя. И най-после лъжеш, че самичък съм си е избрал песента. 

- Това ли те афектира най-вече, с цел да напишеш поста?  

- Категорично да. Моята концепция е, че би трябвало да се пази достолепието на участниците.  Те си мислят, че вършат огромен хаир на артистите, само че доста хора си потеглят засегнати. Нека дебело да подчертая – ясно ми е, че ще има губещи, само че хвани на достолепието на индивида. Но не се прави по този начин. Тази безочливост, която направиха с мен - дават ми ария, която не одобрявам, не съм я изслушал до края. После излизат и споделят: „ Коцето е простак и самичък си е избрал песента ”. ОК пристигнал съм във вашето шоу и ще се преценявам с вашите правила, само че не лъжете. Не лъжете, че съм ял пилешко, когато съм ял спанак. 

- Ще предприемеш ли някакви дейности, с цел да защитиш името си?  

- Мисля, че с поста си в обществените медии към този момент го направих.  В началото бе словото. Все отново съм се съветвал с юрист, тъй като те ми накърняват достолепието. Все някой би трябвало да намерения за следствията.  Дал съм им 100 песни, за никои от тях нямат права. И най-после Васко Кръпката. Ама той артист ли е Васко Кръпката по отношение на глас като моя? Много скърбя, че ще прозвучи нескромно, само че Кирил Маричков и Васко Кръпката до мен са незабележими, поети с китари. Дай ми същински артист като Звезди, песните на Ф.С.Б., даже и друга ария на „ Щурците ” като „ Не умирай ”. Помолих ги да я изпея, имам правата от Пеци Гюзелев. Щях да убедя и Валди Тотев. Да я изпея с гайда и вокал. Не била известна! Моята концепция беше хората да си създадат кефа, и аз да си направя кефа. Да разпростра целия си капацитет в двубой с едно доста надарено момиче. Защото аз нито се занимавам с музика, нито пея. Аз пиша книги. 

- Потърсиха ли те други участници, които също са претърпели нещо сходно, участвайки в предаването?  

- Да, десетки – от доста известни до по-малко известни. И то в разстояние на няколко часа, откакто разгласих поста си. 

- Предаването е на запис, по какъв начин устиска да не пишеш преди излъчването на въпросния епизод?  

- Да, на запис е. Таях възмущението си съзнателно, с цел да не им подливам вода. Макар че те и в този момент ще го възприемат по този метод. Реагирах, тъй като мен персонално това ме накърни. Независимо какво ще ми гоства, на този народ би трябвало да му се дават образци. Ние сме в блатото – прочувствено, душевен, физически, културно. Някой ще каже тесногръд си. Не е това. Хората всекидневно сме препъвани от несправедливости - на пешеходната пътека, пред гаража, в учебното заведение на детето, на работата, на улицата. Ние би трябвало да се научим да си поделяме. Думите са доста значимо нещо. И има хора, които се усещат освободени след написаното. Мнозина мълчат, тъй като желаят да са част от шоуто. 

- Любопитно ми е до каква степен в подготовката за всеки концерт вземат участие менторите.  

- Николко, наясно съм, че ще ме осъдят за това, само че не ми дреме. Хората си мислят, че ние сядаме и обсъждаме песни. Ми не!  Примерно на мен ми се обаждат една вечер и споделят: „ ще пееш Васко Кръпката, треньорът по този начин е решил ”. Дали е треньорът, или е някой различен, нямам никаква визия. Следващото е: „ би трябвало да дойдеш да запишем едно видео с треньора ти по какъв начин си говорите за осъществяването, с цел да покажем на хората какъв брой сте гъсти ”. След това снимаш едно петминутно видео с треньора и това е. След това го виждаш на столовете. Това е контактът. 

- Ако към теб се обърне младеж с въпрос дали да взе участие в сходно шоу, какво ще го посъветваш?  

- Сега има доста крайни отзиви под въздействие на написаното от мен. Истината е, че аз съм „ за ” да има такива излъчвания. Не продават опиати, въпреки всичко. Когато става дума за музика, писане, изобразяване, дано ги има. Не бих ги спрял, само че би трябвало да са или някакви вундеркинди и да се оправят с всичко, или да не им пука. Ясно е, че ще има някакви уидурми. От нашия тим отпаднаха най-гласовите,  да не ми приказва Лечев за пеене. Трябва да имат настройката какво може да се случи. Например в нашия тим продължиха двете най-слаби момчета. Но то беше ясно още от началото  като си ги избра Лечев с китарките. Беше ми ясно, че с Александър ще отпаднем. Те вокално са като лилипути до нас, едни китаристчета. 

- Някой от предаването свърза ли се с теб след обявата?  

- Не. Има два разновидността – да ме съдят, само че моето мнение е, че в случай че те разровят това нещо, ще стане още по-зле. Аз съм вманиачен и ще си диря правата. Ненавиждам лъжата. Аз им служих правилно три месеца. Срещу това ме изправиха против едно хубаво разпято момиче, надарено. И то с ария като „ Рок в минало време ”, която не аз съм избрал. То е ясно, че аз би трябвало да отпадна, но най-малко го направете без да ми накърнявате достолепието. Освен това, аз считам, че записът е пипан, тъй като осъществяването е доста подправено. Това обаче не мога да го потвърдя. Честно споделям – афектиран съм.  Пак дублирам - отвръщам против всичко това безусловно безкористно. Да са наясно бъдещите участници, тъй като върху душeвността на едни млади реализатори такива страсти могат да нанесат доста вреди.

- Ясно е, че спечелилият е един, само че има ли ангажимент предаването към разноските, които участниците имат?  

- Най-смешното е, че някои хора си мислят, че съм взел пари, с цел да вземам участие. Аз не съм употребявал даже и хотел, въпреки че имаше опция. Отказах и си пътувах с колата – това беше мое решение за мой кеф. А имаше и сандвичи.

Фотография: Атанас Кънев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР