Петте деца от Кардам ще живеят в нова къща с

...
Петте деца от Кардам ще живеят в нова къща с
Коментари Харесай

С дарения купиха къща за семейството на починалия от отрова за мишки Стефчо

Петте деца от Кардам ще живеят в нова къща с баба и дядо, откакто майката избяга, а бащата е в пандиза

Благодарение на дружните старания на близки, познати и доброволци, фамилията от Кардам, в което умря 8-годишният Стефчо, ще има нова къща. Това оповестиха в обществените мрежи участниците в самодейността. Парите са събрани от дарения в кутии.

“Днес капарирахме къща с двор за петте деца от Кардам и техните баба и дядо. Сумата за закупуване на парцела към този момент е събрана с помощта на вас, а нотариусите като се изключи че подариха персонални средства ще изповядат договорката в региона благотворително за тяхна сметка ”, написа в обществените мрежи юрист Петър Николов от Варна, който е част от доброволците в самодейността.

Преди дни съдът в Ген. Тошево остави петте деца, чието братче умря от отравяне с препарат срещу гризачи, за развъждане при бабата и дядото.

Социалните служби заведоха искове по Закона за протекция на детето откакто майката Росица Маринова, заряза околните си и съгласно осведомени е отишла при пастир, с който има връзка.

Бащата на децата, Мирослав, излежава присъда във варненския затвор.

По време на делото на 24 февруари, той беше доведен в правосъдната зала, с цел да даде единодушието си децата да бъдат настанени при родителите на някогашната му брачна половинка до навършване на пълноправие.

Росица Маринова не се е прибирала от 10 декември в Кардам.

По думите на бабата на децата Стоянка Иванова, тя питала упорито за детските надбавки, само че не и за здравето на рожбите си.

След нещастието, фамилията трябваше да напусне жилището, където се токсини едно от децата, и където е живеело в мизерни условия. По-късно съседка даде къщата си на Стоянка и децата до момента в който съумеят да си стъпят на краката.

Четири месеца по-късно те ще влязат в личен дом, с помощта на напъните на хора, взели драговолно ориста на фамилията от Кардам.

Децата - три девойки на 4, 7 и 11 година и две момчета - на 5 и 13 година, сега са добре.

Стоянка с наслада се грижи за тях и се старае нищо да не им липсва. Добри хора оказват помощ с облекла и обувки, споделя тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР