Петролният и газов гигант British Petroleum“ /BP/ отчете високи печалби

...
Петролният и газов гигант British Petroleum“ /BP/ отчете високи печалби
Коментари Харесай

Огромната печалба на BP от 4 млрд. паунда за три месеца предизвика критики

Петролният и газов колос „ British Petroleum “ /BP/ регистрира високи облаги при започване на годината, защото цените на електрическата енергия остават вдигнати . През първите три месеца на годината облагите доближиха 5 милиарда $ (4 милиарда паунда), макар че бяха по-ниски от записаните 6,2 милиарда $ през предходната година, защото цените на петрола спаднаха от пика, доближат след началото на нашествието на Русия в Украйна.

Големите облаги на енергийните компании доведоха до настоятелни апели те да заплащат повече налози , защото семействата в Обединеното кралство всеобщо изпитват компликации да покриват високите си сметки.

Лейбъристите и либералдемократите приканиха за промени в наредбите, касаещи изключителния налог . Лидерът на английската Лейбъристка партия Киър Стармър прикани за „ подходящ “ налог върху изключителните облаги в енергетиката.

„ Разбира се, ние желаеме BP и другите компании да осъществят облаги, с цел да могат да влагат, само че това са облаги, които те не са очаквали да осъществят, това са облаги, които са надхвърлени, тъй като международната цена на силата е толкоз висока, “, изясни Стармър пред „ BBC Breakfast “.

Лидерът на либералдемократите Ед Дейви разяснява: „ Тези главозамайващи облаги ощетяват всички, които се борят, с цел да заплащат сметките си за електрическа енергия. “ Той добави, че държавното управление е „ оставило петролните и газовите колоси да се измъкнат от отговорност за милиарди лири “ , до момента в който елементарните жители и редица други компании извънредно мъчно заплащат за своето ползване на газ и електричество.

Миналата година BP регистрира рекордна годишна облага , защото компанията, дружно с останалата част от енергийния бранш, се възползва от внезапното повишаване на цените на петрола и природния газ след нашествието на Русия в Украйна. Това докара до генериране на крупни облаги за енергийните колоси, само че също по този начин и до повишение на сметките за сила за семействата и обектите на доста промишлени браншове.

Главният изпълнителен шеф на BP Бърнард Луни съобщи, че през първото тримесечие компанията е постигнала незабравим триумф и „ изключителни “ резултати в маркетинга и търговията с газ и нефт.

Ник Бътлър , някогашен изпълнителен шеф на Вербовъчна разработка и гостуващ професор в Кралския лицей в Лондон, разяснява, че забележителните резултати се дължат „ на положителното вътрешно бизнес показване, само че също по този начин и на високите цени по света “ . Той добави, че облагите на компанията евентуално ще намалеят много през тази година, защото цените на петрола и природния газ се намаляват.

Протест против нездравословните излъчвания

BP е подложена на остри рецензии , откакто по-рано тази година разгласи, че ще понижи задачите си за ограничение на нездравословните излъчвания до края на десетилетието. Миналата седмица по време на годишното общо заседание на компанията някои от най-големите пенсионни фондове в Обединеното кралство гласоподаваха срещу преназначаването на ръководителя на BP Хелдж Лунд в символ на митинг против това решение. BP от своя страна съобщи, че цени „ градивното предизвикателство и ангажираност “ .

Представители на един от пенсионните фондове показаха опасенията си по отношение на дейностите на Вербовъчна разработка за понижаване на изгарянето на газ , като се позоваха на документалния филм на “BBC ” –  „ Под отровено небе “ . Разследването на медията сподели, че BP е една от няколкото огромни петролни компании, които не заявяват правилно цялостното количество на излъчванията от изгарянето на газ в петролните залежи в Ирак, при което се отделят замърсители, които могат да причинят развиване на рак.

Али Хюсеин Джулуд , който взе участие в документалния филм, споделя за живота си в Румайла , Ирак . Мъжът споделя, че подозира, че левкемията , от която е страдал като дете, се е отключила още веднъж в по-късна възраст, което съгласно него се дължи на токсичните замърсители , отделящи се при интервенциите на петролните колоси. Али е умрял на 21 април, откакто не е съумял да пребори рака. Бащата на Али заяви на управителния съвет на BP за гибелта на сина си по време на годишното общо заседание на акционерите. В отговор на това Луни изрече съболезнованията си и разяснява: „ Продължаваме да понижаваме изгарянето в Румайла. Постигаме прогрес и този прогрес би трябвало да продължи. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР