Петролните фючърси поевтиняват с близо 5% по време на търговията

...
Петролните фючърси поевтиняват с близо 5% по време на търговията
Коментари Харесай

Спад на петролните цени с 5% в очакване САЩ да освободи огромно количество от стратегическите си резерви



Петролните фючърси поевтиняват с близо 5% по време на търговията в четвъртък след медийни информации, че Съединените щати обмислят освобождението на до 180 милиона барела от техните стратегически петролен запас, което би било най-голямото количество в съвсем 50-годишната история от основаването на тези запаси.

Президентът Джо Байдън се готви да разпореди освобождението на до 1 милион барела нефт дневно от националния стратегически петролен запас в опит да управлява енергийните цени, които скочиха, откакто Съединени американски щати и техните съдружници постановиха съществени наказания на Русия поради нейното навлизане в Украйна, оповестяват източници на организация MarketWatch, осведомени с решението.

Официалното известие за сходен ход може да бъде реалност още през днешния ден, откакто от Белият дом обявиха, че Байдън възнамерява да направи послание по отношение на проекти на неговата администрация да се бори с покачващите се цени на бензина. Продължителността на освобождението на част от стратегическите петролни запаси не е дефинитивна, само че може да продължи няколко месеца (вероятно шест месеца), показват източници на редица международни медии.

Графика на американския лек недопечен нефт WTI (в долари за барел)



" Ако се окаже, че сходна намеса би била в толкоз огромен размер, това сигурно ще помогне до известна степен за запълване на дефицита на петролните пазари, само че не и на целия “, означи за Ройтерс Уорън Патерсън, началник на отдела за суровинна тактика на банката ING, визирайки посочената сума от 180 милиона барела. " Друг основен въпрос е дали това деяние ще бъде част от по-широко координирани ограничения ", добави той.

Новината докара до в началото внезапно поевтиняване с близо 5% на петрола на международните стокови тържища при започване на търговията в четвъртък.

Последва ограничение на част от цените загуби, като към 09.00 часа българско време фючърсите на петрола Брент с доставка през май се намаляват с 3,7% към 107,30 $ за барел, откакто за малко след новината беше ударено часово дъно към 105,10 $ за барел.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък поевтиняват с 5% към 102,50 $ за барел, откакто по-рано денем доближиха ценово дъно към 100,50 $ за барел.

Графика на нефт Брент (в долари за барел)



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР