Петролните фючърси поевтиняват с близо 3% след силно нарастване на

...
Петролните фючърси поевтиняват с близо 3% след силно нарастване на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с близо 3% след ръст на складовите петролни запаси в САЩ



Петролните фючърси поевтиняват с близо 3% след мощно повишаване на складовите ресурси на недопечен нефт и на петролни дестилати в Съединени американски щати през последната седмица.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през януари се намаляват през следобедната европейска търговия с 2,6% към 82,50 $ за барел, до момента в който декемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI поевтиняват с 3,12% към 81,30 $ за барел.

Късно нощес Американският петролен институт (API) регистрира скок на складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати за седмицата до 29 октомври с 3,6 млн. барела, до момента в който запасите на петролни дестилати набъбнаха с 537 хиляди барел, а тези на бензин се намалиха с 552 хиляди барела.

Междувременно и Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати показа доскоро данни за повишаване на складовите петролни ресурси през последната седмица с 3,29 млн. барела до общо 434,1 млн. барела.

Вниманието на участниците на петролните пазари е ориентирано и към края на съвещанието на Федералния запас довечера, както и към срещата в четвъртък във формата " ОПЕК + ".

Очаква се Фед да стартира да понижава месечните си покупки на облигации по програмата, известна като " количествени облекчения ", като в това време вложителите ще наблюдават деликатно и дали американските централни банкери ще трансформират оценката си за инфлацията или дали шефът на банката Джером Пауъл ще се опита да парира растящите пазарни упования, че нарастването на лихвите в Съединени американски щати може да стартира по-рано, в сравнение с се очакваше.

По отношение на утрешната среща на ОПЕК и нейните съдружници, отпред с Русия, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други ускориха натиска върху " ОПЕК + " да усилят производството по-агресивно от плануваното досега. По-рано в сряда Байдън сподели пред кореспонденти на срещата на върха по климата COP26 в Глазгоу, че " не е вярно " Русия, Саудитска Арабия и други производители да лимитират петролното производството, с цел да покачат цените.
Графика нефт Брент/ $
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР