Петролните фючърси поевтиняват по време на търговията в петък с

...
Петролните фючърси поевтиняват по време на търговията в петък с
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с близо 3% при все по-близката победа на Байдън

Петролните фючърси поевтиняват по време на търговията в петък с към 3% в очакване на окончателните резултати на оспорваната президентска конкуренция в Съединени американски щати, като претендентът на демократите Джо Байдън е единствено на няколко електорални гласа от това да победи Доналд Тръмп.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през януари 2021г. се намаляват с 2,66% назад под 40 $ за барел, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI поевтиняват с 3% към 37,60 $ за барел.

Инвеститорите стартират още веднъж да се тормозят и по отношение на вероятностите за потреблението на нефт в международен мащаб предвид на новите локдауни в Европа, целящи да лимитират продължаващото мощно повишаване на втората вълна на коронавирусната пандемия.

Италия регистрира в четвъртък рекорден брой на инфектирани с Covid-19 за едно денонощие, до момента в който случаите на ковид в Съединени американски щати скочиха единствено за последните 24 часа с рекордните 120 276 броя. Германия също регистрира най-вече новозаразени за последното денонощие (21 506).

Въпреки днешните ценови спад петролът се радва на удивително възобновяване през последните дни на търговия, като фючърсите Брент са на път да отбележат седмичен растеж от към 8 на 100.

За това възходящо придвижване въздействие оказват упованията, че страните във формата "ОПЕК + " могат да отсрочат плануваното за януари ново разхлабване на контрактуваното взаимно ограничение на петролното произвеждане предвид на по-слабо търсене поради новите противоепидемични ограничения на ограничавания в редица страни. В същото време складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати се намалиха изненадващо през последната седмица с 8 млн. барела, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР