Петролната сделка на годината - така онлайн изданието Quartz определя

...
Петролната сделка на годината - така онлайн изданието Quartz определя
Коментари Харесай

САЩ направиха милиарди от високите цени на петрола

Петролната договорка на годината - по този начин онлайн изданието Quartz дефинира решението на американското държавно управление да освобождава нефт от своя стратегически запас от месец март насам. Според изчисленията на медията това е довело до към 4 милиарда $ доходи от продадени 180 млн. барела, а все още - когато би трябвало да стартира ново запълване на запасите, цените на пазара са доста по-ниски, в сравнение с бяха при започване на пролетта.

Пикът през март беше на ниво от 124 $ за барел, а приблизително за целия интервал на продажби от запаса цената се движеше към 96 $. В момента е 73. На 16 декември Министерството на енергетиката във Вашингтон разгласи, че ще загуби нови 3 млн. барела недопечен нефт. Към момента към момента има разполагаем 382 млн.
 Търговията с нефт на черния пазар процъфтява
Търговията с нефт на черния пазар процъфтява

Русия евентуално ще употребява изпитани тактики за сходен тип търговия

Резултатът от интервенцията е забележим на бензиноколонката. При върхова цена през юни от 4,80 $ за галон, сега американците зареждат за 3,10 - по-ниска от междинната цена през предишното десетилетие. От Quartz означават, че резултатите излизат и отвън границите на Съединени американски щати, като все още намаляването на нефтения рандеман от страните от ОПЕК не е довело до сериозен скок на световните цени.

Американското държавно управление приготвя нови правила, с които ще купуват петролни фючърси от локалните нефтени компании на равнище от към 70 $. Целта - бизнесът да бъде убеден, че може да усилва добива без боязън, че другите страни нефтопроизводители ще срутен цената.

Подобен ход сигурно няма да срещне утвърждението на природозащитниците, тъй като евентуално ще докара до по-голяма приложимост на изкопаемите горива и по-голямо замърсяване, само че последователите на интервенцията означават, че нещо би трябвало да задвижва производството на енергийната инфраструктура от ново потомство, на която разчитаме за декарбонизацията - а при нестабилни цени на енергийните запаси се покачва рискът от повдигане на лихвите, криза и изцяло закъснение на развиването.
 Възможно е ОПЕК+ да
Възможно е ОПЕК+ да " нулира " резултата от " тавана " на цените на съветския нефт

Ограничението в действителност е ориентирано към търговията на Русия с трети страни

Има и други фактори, които би трябвало да бъдат взети поради. Китай най-сетне изоставя драконовските си ограничения против COVID-19 и едно отваряне на стопанската система на страната ще тласне цените нагоре. От друга страна, при криза следващата година петролът може да поевтинее още повече и тогава " държавната " договорка несъмнено няма да е преференциална отвън това, че ще подсигурява запасите на страната. " Ето по тази причина някои хора са скептични във връзка с това държавни организации да спекулират като трейдъри ", приключва публикацията си Quartz.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР