Петролът във вторник поевтинява поради това, че опасенията за възобновяване

...
Петролът във вторник поевтинява поради това, че опасенията за възобновяване
Коментари Харесай

Цените на петрола отново се понижават след краткия ръст вчера

Петролът във вторник поевтинява заради това, че опасенията за обновяване на болните от COVID-19 ще забави възобновяване на международната стопанска система и ще се отрази на търсенето на нефт, сочат данните от търговията.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures във вторник е на равнище от 42,24 $ за барел, което е намаляване с 0,44%. При затварянето на предходната сесия Brent приключи при цена от 42,45 $ за барел, като по време на търговията съумя да доближи до 42,6 $.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) е на равнище от 40,34 $ за барел, което е спад с 0,64 % спрямо цената, реализирана на предходната сесия. Фючърсите ден по-рано нарастнаха с 0,35 $.

Както разясняват специалистите, за обновяване на подема на пазара, вложителите се нуждаят от оптимизъм във връзка с международната стопанска система, а сигнали за подобен към този момент няма.

Според статистиката на уеб страницата Worldometer, броят на хората с летален излаз вследствие на заразяването с ковид към този момент надвишава 1 милион. От началото на пандемията в света броят на диагностицираните с COVID-19 е надхвърлил 33,3 млн. души.

В центъра на вниманието на търговците е и седмичния доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за запасите от енергоносители в страната, който може да демонстрира първото от три седмици нарастване на запасите от нефт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР