Петролът продължава да поевтинява за втора поредна сесия на търговия

...
Петролът продължава да поевтинява за втора поредна сесия на търговия
Коментари Харесай

Петролът поевтинява заради опасения за намалено потребление след ескалиране на пандемията в Индия

Петролът продължава да поевтинява за втора поредна сесия на търговия предвид на опасения, че огромното огнище на Covid-19 в Индия може да докара до внезапно понижаване на търсенето от страна на третия в света петролен вносител.

В сряда Индия заяви за ново рекордно повишаване с повече от 200 хиляди на инфектираните с ковид за седми следващ ден.

Японският министър председател Суга пък разгласи, че до края на седмицата ще бъде взето решение за оповестяване на изключително състояние в страната предвид на внезапното увеличение на случаите на Covd-19 в Токи и Осака.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през юни се намаляват през следобедната европейска търговия с 1,5% към $65,60 и с 1,6% към $61,60 за барел на фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през май. Това съставлява поевтиняване за втори поредна сесия на търговия, откакто през вчерашния ден и двата вида петролни фючърси също се разделиха с над 1% от цената им.

Поевтиняването на петрола е в резултат и на индикации за прогрес в договарянията към възобновяване на иранската нуклеарна договорка от 2015 година и откакто правната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати почисти законопроект, който ще разреши за водене на антитръстови каузи против Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) по отношение на контрактуваното от нея редуциране на петролното произвеждане.

Междувременно Американският петролен институт (API) регистрира късно нощес повишаване на седмичните складови петролни ресурси в Съединени американски щати с 436 хиляди барела при упования за тяхно намаляване с бли 3 млн. барела.

Вниманието на вложителите на стоковите тържища се насочва към аналогичните данни на Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA), които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден, като досегашните прогнози бяха за понижаване на складовите ресурси през последната седмица с 4,4 млн. барела. След снощните данни на API обаче има риск тези прогнози да не се оправдаят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР