Петролът поскъпва за втори пореден ден на търговия, парирайки част

...
Петролът поскъпва за втори пореден ден на търговия, парирайки част
Коментари Харесай

Петролът Брент поскъпва обратно към 70 долара за барел



Петролът нараства за втори следващ ден на търговия, парирайки част от поевтиняването от началото на август, с помощта на по-ниските равнища на $ по отношение на останалите водещи валути и предвид на възобновените очаквания за по-голямо търсене на " черното злато ".

Вчерашното решение на Администрация по храните и медикаментите (FDA) да даде цялостно утвърждение на имунизацията против Covid-19 на Pfizer/BioNtech заличи част от страховете през предходната седмица, свързани с разпространяващия се мощно инфектиран Делта вид на ковид.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира утвърждението на имунизацията като основен стадий в битката на американската нация с Covid-19. Той акцентира, че имунизацията избавя животи и че тези, които чакат дефинитивно утвърждение от FDA, към този момент нямат причина да се бавят с имунизацията.

Решението на FDA способства за завръщане на инвеститорския риск-апетит на пазарите на акции и респективно на петролните тържища предвид на очакванията, че това решение ще способства за възобновено ускорение на имунизационния развой.

В ранния следобяд на европейска търговията във вторник фючърсите на петрола Брент нарастнаха за малко над 70 $ за барел за пръв път от 18-и август, преди да стабилизират малко под тази ценова преграда, поскъпвайки в границите на деня с 1,65%.

Фюърсите на американския лек недопечен нефт WTI също се покачват с към 1,6% към 66,70 $ за барел, достигайки най-високо равнище от предходната сряда.

Вчера и двата вида фючърси регистрираха доста стабилен растеж с към 5,6%, откакто в края на предходната седмица поевтиняха до най-ниски равнища от средата на месец май. Това внезапно повишаване на петрола беше най-силното на ден покачване от 24-ти март насам.

Подкрепа за петролния ценовия отскок от началото на седмицата оказва и поевтиняването на щатския $ по отношение на кошницата от останалите съществени валути от 9-месечния връх, доближат през предходната седмица, към петдневно дъно в понеделник на показателя на $ към 92,947 пункта и днешната му стабилизация към 92,980 пункта.

Миналата седмица доларовият показател доближи деветмесечен връх предвид на повишените упования, че Федералният запас на Съединени американски щати ще стартира да се отдръпва от досегашната си мощно стимулираща парична политика (главно в частта за покупките на облигации, известни като " количествени облекчения " ). Тези упования обаче започнаха да се трансформират, откакто президентът на Фед на Далас Робърт Каплан съобщи, че може да преразгледа позицията си за сходно стягане на паричната политика, в случай че коронавирусът продължава да вреди на стопанската система.

Поради това вложителите чакаха с нараснало внимание годишния симпозиум за паричната политика в края на седмицата, който трябваше да се организира в Джаксън Хол, Уайоминг. Срещата обаче ще се организира виртуално заради здравните терзания, свързани с разпространяването на Делта разновидността на ковид.

Предвижда се ръководителят на Фед Джером Пауъл да приказва в петък сутринта, като вложителите ще търсят сигнали по кое време и дали централната банка на Съединени американски щати ще дефинира график за понижаване на месечните покупки на активи - на програмата за " количествени облекчения ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР