Петролът поевтинява с 4%, отстъпвайки рязко от новите 7-годишни върхове,

...
Петролът поевтинява с 4%, отстъпвайки рязко от новите 7-годишни върхове,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с 4% след сигнали за известна деескалация на напрежението Русия-Украйна



Петролът поевтинява с 4%, отстъпвайки внезапно от новите 7-годишни върхове, достигнати в понеделник, след индикации за известна деескалация на напрежението по руско-украинската граница.

По-рано във вторник Русия разгласи, че някои от нейните военни елементи се връщат в базите си след вее завършилите учения покрай границата с Украйна.

Това е ход, който вложителите поясняват като деескалция на напрежението сред Москва и Запада, макар че към момента не ясно какъв брой съветски военни елементи се изтеглят и на какво разстояние, откакто в продължение на седмици имаше скупчване на близо 130 000 съветски бойци наоколо до украинската граница.

НАТО дефинира дейностите на Русия като мотив за внимателен оптимизъм.

Междувременно съветският президент Владимир Путин съобщи, че газопроводът " Северен поток 2 " е подготвен да стартира работаи ще обезпечи енергийната непоклатимост на Европа, до момента в който немският канцлер Олаф Шолц удостовери уговорката на Берлин да обезпечи преноса на синьото гориво през Украйна.
Фючърсите на петрола Брент се намаляват през късната следобедна европейска търговия с 3,9% към 92,70 $ за барел, като за малко даже удариха ценово дъно към 92,06 $ за барел.
Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък поевтиняват  4,25% към 91,40 $ за барел, достигайки ценово дъно за деня към 90,66 $ за барел.

Резкият ценови спад е реалност единствено ден, откакто петролът Брент нарастна до 96,78 $ за барел, а американският нефт WTI - до 95,82 $ за барел, като и двата петролни фючърса доближиха най-високи равнища от септември 2014 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР