Петролът е на път да стане най-големият експортен продукт за

...
Петролът е на път да стане най-големият експортен продукт за
Коментари Харесай

За първи път в историята - петролът ще бъде най-големият експортен продукт за САЩ тази година

Петролът е на път да стане най-големият експортен артикул за Съединените щати тази година за първи път в историята. Това демонстрира повишаването какъв брой съществено е повишено въздействието на производството и износа на нефт от Съединени американски щати върху международния пазар на нефт.

Все по-голямото произвеждане на нефт в Съединени американски щати през последните години и възходящият експорт след премахването на възбраната през 2015 година трансфораха американския нефт във все по-важна стока на пазара, изключително откакто стартира войната на Русия с Украйна и възбраната и глобите за съветския недопечен нефт от Запада, написа Oilprice.

Доставките на нефт от Съединени американски щати компенсираха част от съкращенията на ОПЕК+ през първата половина на тази година. Производството на недопечен нефт в Америка се чака да бъде приблизително 12,92 милиона барела дневно през 2023 година и 13,12 милиона барела дневно през идната година. нови рекордни стойности, счита Администрацията за енергийна информация.
 Флот от
Флот от " тъмни кораби ", които фалшифицират местоположението си, търгуват с нефт по целия свят за милиарди долари

Само за 2022 година са разпознати над 1100 танкера, свързани с Русия, които са изключвали транспондерите си

Износът на нефт е рекордно висок - приблизително 3,99 милиона барела дневно през първата половина на 2023 година - нарастване с близо 20% по отношение на първата половина на 2022 година

И по размери, и на стойност, износът на нефт от Съединени американски щати беше най-големият измежду всички категории в търговията на Америка до август тази година и евентуално ще остане подобен за цялата 2023 година - това се регистрира за първи път в историята, съгласно разбор на компанията WorldCity, която следи публични данни на U.S. Census Bureau. Само за август цената на износа на нефт от Съединени американски щати от 10,3 милиарда $.

От 2015 година, (когато Съединени американски щати подвигнаха възбраната за експорт на недопечен петрол) износът на американски нефт се увеличи, наред със скока в производството. За последните две години той набъбна още, с помощта на възходящия световен вкус за покупки на конкурентни цени на фона на по-ниското предложение от ОПЕК+ и ембаргото върху съветския недопечен нефт.

През първата половина на 2023 година Европа е главната дестинация за експорт на недопечен нефт от Съединени американски щати по размер с 1,75 милиона барела дневно, а Азия е на второ място с 1,68 милиона барела дневно. Съединените щати също изнасят нефт и за Канада, Африка и Централна и Южна Америка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР