Петра Влъхова триумфира в нощния слалом в Куршевел от Световната

...
Петра Влъхова триумфира в нощния слалом в Куршевел от Световната
Коментари Харесай

Петра Влъхова спечели нощния слалом в Куршевел от Световната купа по ски алпийски дисциплини

Петра Влъхова победи в нощния слалом в Куршевел от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Словачката, която беше втора след първия манш приключи за 1:48.14 минути (55.41 и 52.73 секунди) и победи с втори триумф в слалома през сегашния сезон.

28-годишната Влъхова изпревари с 0.24 секунди Микаела Шифрин, която беше на лидерската позиция след първата част от надпреварата във френския курорт. Американката имаше 17 стотни преднина, само че Петра Влъхова показва извънредно нападателен жанр в тежките условия в Куршевел.



" Това е превъзходна победа за мен. Чувствам се ужасно и имам огромна убеденост. Демонстрирах доста положително каране в последните кръгове, само че все нещо не ми доближаваше. Работихме интензивно с всички в моя тим. Те постоянно ме поддържат. Доказах какъв брой бърза мога да бъда и това в действителност ме радва. Доста значима победа за мен и екипа ", съобщи Влъхова след края на конкуренцията.

Носителката на Световната купа през 2023 година Шифрин финишира за 1:48.38 минути (55.24 и 53.14 секунди), като не можа да запише четвъртата си победа за сезона. Катарина Трупе се подреди на трета позиция в Куршевел, завършвайки за 1:50.20 минути (56.90 и 53.30 секунди).



В генералното класиране за Големия бистър глобус продължава да води Микаела Шифрин със 700 точки, пред италианката Федерика Бриньоне с 557. Влъхова е на третата позиция с 491 точки. В подреждането в дисциплината слолом лидерка е Шифрин с 330 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР