Петра Влъхова триумфира със Световната купа в алпийските ски при

...
Петра Влъхова триумфира със Световната купа в алпийските ски при
Коментари Харесай

Словакия стана 14-ата страна със Световната купа в ските

Петра Влъхова победи със Световната купа в алпийските ски при дамите и трансформира Словакия в 14-ата друга страна с най-малко един притежател на Кристалния глобус. 25-годишната състезателка от Липтовски Микулаш подпечата първото си място в генералното класиране за сезон 2020/2021 година в предпоследния старт от финалите в Ленцерхайде (Швейц) - слалома в събота.

В последното съревнование в най-техничната дисциплинираност Влъхова се нуждаеше от място в Топ 14 и приключи на шеста позиция. Победителка стана Катарина Линсбергер (Ав), която заслужи и дребната купа в слалома, а словачката остана на трето място в коронната си дисциплинираност, изпреварена и от трикратната носителка на огромния глобус Микаела Шифрин (САЩ). В общото нареждане зад Влъхова останаха швейцарките Лара Гут-Бехрами и Мишел Гизин.

" Не мога да допускам! Това значи толкоз доста. Този триумф е и за родината ми. Малко съм разочарована, че изгубих купата в слалома, само че главната ми цел този сезон беше цялостната купа. Невероятно е. Беше в действителност сложен сезон за мен, тъй като стартирах във всичко. Бях на всички места ", разяснява Влъхова, която е една от дребното алпийки, участващи във всички дисциплини.

Като се прибави и гигантският слалом в неделя, с който бе закрит сезонът при дамите, новата носителка на Световната купа взе участие в 31 от общо 31 извършени надпревари в календара през миналата акция. В тях Влъхова реализира 21 класирания в Топ 10, в това число шест победи - четири на слалом, една на великански слалом и една в паралелния великански слалом, както и 2-ро, 6-о и 10-о място на супер-Г и 4-то, 7-о и 9-о място на втурване.

31 races ✅
10 podiums including 6 victories
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР