Петра Квитова се оттегли от Откритото първенство на Франция по

...
Петра Квитова се оттегли от Откритото първенство на Франция по
Коментари Харесай

Нелепа контузия извади Квитова от "Ролан Гарос"

Петра Квитова се отдръпна от Откритото състезание на Франция по тенис, откакто получи контузия на глезена след рухване по време на конференция.

11-та сложена чехкиня, полуфиналистка на Ролан Гарос от 2012 и 2020, бе избавила мачбол при успеха си в първи кръг над белгийската квалификантка Греет Минен в неделя. „ С голямо отчаяние разгласявам отдръпването си от Ролан Гарос. По време на конференцията ми в неделя паднах и нараних глезена си. За страдание, след ядрено-магнитен резонанс и диалози с отбора ми, взех сложното решение, че ще бъде безразсъдно да продължа да играя “, сподели 31-годишната тенисистка.

Двукратната шампионка на Уимбълдън няма шанс с травми в кариерата си, откакто пропусна пет месеца след нахлуване с нож в дома й през 2016. Квитова добави, че се надява да се върне в точния момент за офанзива на трета корона от Уимбълдън след тези през 2011 и 2014. „ Това е в действителност голям малшанс, само че ще остана мощна и ще направя всичко допустимо, с цел да се възстановя в точния момент за сезона на трева “, приключи тя.
Оттеглянето на Квитова значи, че рускинята Елена Веснина продължава напред без игра в трети кръг, където ще чака победителката от срещата Елена Рибакина и Нао Хибино.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР