Петокласници от СУ Св. Княз Борис I в Асеновград участваха

...
Петокласници от СУ Св. Княз Борис I в Асеновград участваха
Коментари Харесай

Петокласници участваха в еко урок край Асеновград

Петокласници от СУ " Св. Княз Борис I " в Асеновград участваха в открит еко урок. Повод за мероприятието е Международният ден на горите, който тази година се отбелязва на 21-ви март, както и идните в края на този месец и през април други такива: Часът на Земята, " Седмица на гората " и Международен ден на Земята.
 
Еко урокът се организира в м. " Св. Трифон " край Асеновград и се осъществя посредством взаимната самодейност на общината, горското стопанство и асеновградската гимназия. За задачите на заниманието, Южно централно държавно дружество даде на Държавно горско стопанство - Асеновград така наречен " Горичка в количка ".
 
 Петокласници участваха в еко урок край Асеновград Петокласници участваха в еко урок край Асеновград Източник: Община Асеновград
Съоръжението съставлява мобилна мини гора. В нея са инсталирани къщурка за птици, декоративна картонена елха, лопати и количка за преместване на пръст при положение на пожари и други Чрез оборудването дребните асеновградчани освен получиха теоретична информация, само че и образно имаха опцията да се трансфорат в пазители на гората.
 
Учениците имаха разнородни и забавни, занимателни, опознавателни и просветителни игри, посредством които научиха за жителите на естествения свят - растителни и скотски типове. Една от дилемите беше да разпознаят и назоват имената на широколистни и иглолистни дървета, както и да научат за тези, които не познават. Изучаваха разликите и при типовете животни - питомни и диви, по какъв начин наподобяват, с какво се хранят, къде живеят.
 
 Петокласници участваха в еко урок край Асеновград Петокласници участваха в еко урок край Асеновград Източник: Община Асеновград
Друга от игрите, пък, ги научи какво е салдото в природата, по какъв начин действа екосистемата и по какъв метод всички жители на планетата Земя са взаимозависими и свързани между тях. Не на последно място, отново по игрови способ, петокласниците се срещнаха и с това, по какви аргументи могат да зародят горски пожари и по какъв начин да предпазим гората от тях.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР