Петков се надява на руски петрол до 2024 г.Кирил Петков

...
Петков се надява на руски петрол до 2024 г.Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков след срещата с „Обнови Европа”: Много харесвам хората около масата, ДПС имат доста въпроси да си зададат

Петков се надява на съветски нефт до 2024 година
Кирил Петков съобщи своята наслада от хората към масата, които е видял на срещата на европейските либерали от „ Обнови Европа”. „ Много е прелестно да видите към масата хора като Макрон, Рюте, като Александър от Белгия, като Хавие на Люксембург, които казват- доста ще се радваме Политическа партия да е част от нашата група”.

Според него било значимо, когато се приказва за нулева приемливост към корупцията тя да бъде от локалното равнище до Брюксел.

„ Това значи да има един нов стандарт на европейските политически фамилии, тъй че да не си затваряме очите за местна корупция, а в Брюксел всичко да е наред. Радвам се, че Рюте и Макрон споделиха - „ Да, това е новата Европа”.

Той разяснява, че Движение за права и свободи имали много въпроси, които да си зададат, в случай че желаят да продължат да са част от новите стандарти на европейските фамилии.

„ То не би трябвало да се приказва за Движение за права и свободи като партия. Въпросът е кои са хората в Движение за права и свободи и какъв е стандартът, който Движение за права и свободи ще има към себе си, с цел да бъдат част от тази нова групировка. Аз мисля, че те имат доста въпроси да попитат себе си, в случай че желаят да продължат да бъдат част от новите стандарти на европейските фамилии ”, разясни той.

„ Либералните партии се обновявават. Какво Движение за права и свободи би трябвало да направи, с цел да се усеща, че е част от този нов стандарт? Например, по какъв начин те биха оправдали хора от „ Магнитски” да са в техните управителни функции, на първия ред в Народното събрание, когато приказваме за по-висок стандарт на равнище корупция? Важно е за тях вътрешнопартийно. Ние знаем къде сме. За да се причисли „ Продължаваме промяната " към това политическо семество, би трябвало да има правила, които да основават стандарт, че хора с висок риск от корупция не са там.” - посочи Петков.

„ Много одобрявам хората към масата на Renew/„ Обнови Европа”/”, сподели Петков.

По тематиката с петрола

„ Ако има решение за възбрана за импорт на нефт от Русия, сигурно ще има изключение за България”, съобщи решително министър председателят Кирил Петков преди началото на изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

„ Надяваме се до декември 2024 година да можем да купуваме съветски нефт. Това е българската позиция, с която влизаме. Има и механически аргументи, само че е значимо за енергийната ни сигурност. Най-важното е да имаме за нас, да може цените да не се повишат”, изясни Петков.

„ Успяхме да го проговорим на най-високо равнище на обяд. Когато „ Газпром” се пробва да извива ръцете на България, ние споделяме „ Не!” и намираме опция. Но когато знаем, че нямаме друга алтернатива и би трябвало да защитим българския интерес, нашите сътрудници ни слушат, тъй като знаят, че ние го вършим не просто като някои от другите страни, които просто желаят да напреднат, а тъй като в действителност нямаме доста добър избор. Много се веселя, че на европейско равнище ни схващат и съумява българското държавно управление добре да комуникира значимите за България моменти и се надявам, че българските компании, българските превозвачи и българските бензиностанции няма да получи напрежението, който, за жалост, е реалност в много други страни” - съобщи министър председателят.

Той изясни, че към момента не е изцяло несъмнено дали ще се стигне до шести пакет от наказания против Русия, защото има страни, които и сега трансформират позициите си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР