Петиция в защита на демокрацията в Бразилия събра над половин

...
Петиция в защита на демокрацията в Бразилия събра над половин
Коментари Харесай

Петиция в защита на демокрацията в Бразилия събра над половин милион подписа

Петиция в отбрана на демокрацията в Бразилия събра над половин милион подписа, измежду които и тези на водещи организации на работодателите в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Петицията бе подета от членовете на Факултета по право в Университета в Сао Пауло в отговор на рецензиите на президента Жаир Болсонаро (на снимката) против бразилските институции и електоралната система.

" Живеем в миг на огромна заплаха за демократичната нормалност, на риск за институциите, с подмятания за неуважение на резултатите от изборите ", споделят създателите на петицията, подписана и от някогашни съдии от Върховния съд и от доста създатели.

" Необоснованите офанзиви без доказателства в поддръжка на тях слагат под въпрос изборния развой и демократичната правова страна, извоювани с толкоз огромна битка от бразилското общество. Заплахите против другите управляващи, подстрекаването към принуждение и скъсването на връзките сред институциите са нетърпими ", се добавя в текста, като в него в нито един миг не се загатва непосредствено името на Болсонаро.

Държавният глава се бори за преизбиране, само че допитванията демонстрират, че преднина има някогашният президент Луиз Инасио Лула да Силва.

Болсонаро не престава да подлага на критика системата за електронно гласоподаване, което подхранва опасенията, че той може да не признае резултатите от президентските избори.

Петицията е подписана и от Федерацията на банките и от авторитетната Федерация на промишленостите на Сао Паоло. Втората федерация преди шест години изигра водеща роля в активизирането на масите, довело до свалянето от власт на президента от левицата Дилма Русеф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР