Петиция от Банско за втори кабинков лифтКоалиция За да останат

...
Петиция от Банско за втори кабинков лифтКоалиция За да останат
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 17 декември 2017

Петиция от Банско за втори кабинков въжен превоз

 банско

Коалиция „ За да останат хора в България ” стартира петиция за построяването на втори кабинков въжен превоз в ски център Банско. Идеята е всички фенове на планината, зимните спортове и ските да поддържат смяната на проекта за ръководство на Национален парк „ Пирин ”, с което да стартират процедурите за построяването на втора кабина в най-големия ни зимен курорт.

Здравният министър Кирил Ананиев:
Министерство на здравеопазването ще обезпечава
молекулите за
болните без различен късмет


 ананиев

Здравното министерство ще обезпечава молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство. Това е решението на властта след острата социална реакция поради налагането на мораториум за 12 месеца върху поемането на нови медикаменти от НЗОК.

Обявиха думите
на 2017 година


 06-2

По традиция през декември известни персони и водещи издателства на речници афишират своя избор на Дума на годината. Оксфордският речник във Англия се спря на “youthquake ”. Неологизмът се превежда безусловно като “младотресение ”, а авторитетното лексикографско издание я дефинира като “значителна културна, политическа или обществена смяна, породена от дейностите или въздействието на младежите ”.

Проф. Христо Мермерски пред “Труд ”:
Моркови, чесън и кисело зеле
укрепват организма през зимата


 07-1a

През зимата получаваме по-малко светлина, по-хладно е и това основава предпоставки за намаляване на имунната система и развиване на редица болести. Ето за какво сме длъжни да осигурим на организма си питателна и здравословна храна, която да го подкрепи в битката с тях. Особено добре със тази задача се оправят чесънът, морковите, зелето, лукът и тиквите, сподели пред „Труд“ проф. Христо Мермерски.

Артистът е като гинеколог –
работи там, където другите се забавляват


 алфредо торес

Интервю с Алфредо Торес

Посланието на Путин: Или аз, или безпорядък!


 путин

„ Бащицата “ знае по какъв начин да отговори и в последна сметка овладява ситуацията – коментар на Миодраг Сорич от „Дойче веле“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР