Петимата подсъдими по делото за убийството на руския политик Борис

...
Петимата подсъдими по делото за убийството на руския политик Борис
Коментари Харесай

Осъдиха убийците на Борис Немцов, но поръчителят остана неизвестен

Петимата подсъдими по делото за убийството на съветския политик Борис Немцов, приети предишния месец за отговорни, бяха наказани през днешния ден на разнообразни периоди затвор при непоколебим режим.

Съмишленици на Немцов обаче подлагаха на критика следствието, че не е разкрило поръчителя на закононарушението и в частност, че не е проучило ролята на чеченския водач Рамзан Кадиров в убийството, допълниха Ройтерс и ДПА.

Борис Немцов, който беше неприкрит критик на президента Владимир Путин, беше убит на мост на река Москва покрай Кремъл броени дни преди огромна опозиционна проява в съветската столица. В навечерието на гибелта си Немцов сподели, че ще огласи документи за намесата на съветски военни в украинския спор.

Прекият причинител на убийството Заур Дадаев ще лежи в пандиза 20 години и ще заплати 100 хиляди рубли санкция.
Тамерлан Ескерханов, Шадид Губашев, Анзор Губашев, Заур Дадаев наподобяват много радостни в съда
Четиримата му съучастници – Анзор Губашев, Шадид Губашев, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев бяха наказани на надлежно 19, 16, 14 и 11 години отнемане от независимост и санкции по 100 хиляди рубли.

Дадаев и Ескерханов са лишени от военни звания и награди, а след излежаване на периода Дадаев ще бъде две години в режим на лимитирана независимост, гласи правосъдното решение на Московския областен боен съд, представено от ТАСС.

Защитата на подсъдимите разгласи през днешния ден, че присъдите ще бъдат обжалвани.

Асошиейтед прес означи, че прокуратурата е поискала Дадаев да бъде наказан на пожизнен затвор. Засега не е известно за какво съдът е наложил по-лека присъда на Дадаев, който е някогашен офицер от службите за сигурност на чеченския водач Рамзан Кадиров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР