Петима участници са подали документи за конкурса за кино Космос.

...
Петима участници са подали документи за конкурса за кино Космос.
Коментари Харесай

Избираме проектант на кино Космос до края на месеца

Петима участници са подали документи за състезанието за кино „ Космос ”. Той е за визия и абстрактен план на паметния архитектурен обект. До 30 септември е крайният период за избор на архитект. В комисията влизат основният проектант на община Пловдив Юлияна Петрова и специалисти от Камарата на архитектите.

Те ще разгласят трите плана, класирани на първите места, като на първия ще се разпореди проектирането. „ Надявам се до 25-26 септември да имаме към този момент краен резултат ”, сподели зам.-кметът по културата Александър Държиков.

Проектът за киното е задание на Общината и в него би трябвало да има и визуализация на пространството пред киното. Връщането на блясъка на постройката в жанр American Mid-century Modernism бе включено в апликационната стратегия за Европейска столица на културата.

Преди два месеца Общината разчисти магазините пред киното, а в това време с годините то стана място, обитаемо с наркомани и бездомници. Преди месец и половина известният публицист Пол Бенджамин Остерлунд пусна фотоси от кино „ Космос ”, дом „ Лотос ” и Братската могила в Туитър и се изрече доста ласкаво за тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР