Петима са загинали в Япония и още 85 - ранени

...
Петима са загинали в Япония и още 85 - ранени
Коментари Харесай

Пет души са загинали в Япония в резултат на тайфуна Лан, сочат нови данни

Петима са починали в Япония и още 85 - ранени при произшествия, провокирани от връхлетелия страната мощен ураган Лан, сочат нови данни, представени от ТАСС. По-рано бе обявено за двама убити и над 10 потърпевши през вчерашния избирателен ден.

Шейсет и тригодишен гражданин на град Фукуока е смачкан от скеле, рухнало при мощен ентусиазъм напразно, заяви през днешния ден телевизия Ен Ейч Кей. В град Кишивада на остров Хоншу се е удавила жена, чийто автомобил е бил отмъкнат в локална река от придошлите води. Останалите починали са жертви на наводнения и свлачища в разнообразни региони.

Пострадалите са най-вече с травми и счупени крака при конфликти с откъртени от вятъра рекламни пана и носещи се във въздуха дървесни клони.
Над 81 хиляди поданици на префектура Фукушима от остров Хоншу получиха през днешния ден инструкции незабавно да се изтеглят заради опасност от наводнения. Администрацията прикани хората посредством уеб страницата си и разпратени есемеси в краен случай да се качват на покривите на жилищните здания и да чакат помощ. В наводнените зони са изпратени избавителни екипи с лодки и хеликоптери, които да извозят нуждаещите се.
В огромна част от японската територия не престават поройните дъждове, донесени от тайфуна; тук-там през последните 3 денонощия са паднали над 800 милиметра превалявания.

Междувременно се възстановява придвижването на влаковете, както и активността на японските летища. Тайфунът Лан мина през Североизточен Хоншу, отдалечи се във вътрешността в океана и през днешния ден ще се трансформира в елементарна зона с ниско налягане. Засега обаче скоростта на ветровете в нея от време на време надвишава 30 метра в секунда, прибавя ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР