Петима са задържани за участие в организирана престъпна група за

...
Петима са задържани за участие в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на петима души за трафик на мигранти

Петима са арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за подкрепяне на незаконни мигранти в страната, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Операцията на ГДБОП е извършена под управлението на Специализираната прокуратура.

Петимата мъже са арестувани на територията на столицата. Установено е, че те са участници в проведена незаконна група, подпомагала напредването и пребиваването на незаконно влезнали в страната мигранти.

За времето от февруари 2021 година до задържането им на 17 ноември те са транспортирали непознати жители и са ги настанявали в авансово уредени квартири в София.

Мигрантите били транспортирани на дребни групи от таксиметрови водачи, участници в групата. Дейността на незаконната група координирал сириец с българско поданство. При подхванатите оперативно - следствени дейности на проверяващите са открити и конфискувани таблет, телефони и СИМ карти, употребявани за незаконната активност. Разпитани са огромен брой очевидци.

С постановления на наблюдаващия прокурор на трима от упрекнатите е наложено задържане до 72 часа. Днес в Специализирания углавен съд е импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " за всеки от тях. На двама от упрекнатите са взети ограничения за неотклонение " парична гаранция " в размер на 3000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР