Петима руски граждани може да са били убити в Сирия

...
Петима руски граждани може да са били убити в Сирия
Коментари Харесай

Русия: Възможно петима наши граждани да са били убити в Сирия

Петима съветски жители може да са били убити в Сирия при стълкновения с съдружните сили, водени от Съединени американски щати, само че те не са били съветски военнослужещи.

Това съобщи говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, представена от Ройтерс. "По предварителни данни вследствие на въоръжено сблъскване, аргументите за което сега се обясняват, приказваме може би за гибелта на петима души ", съобщи Захарова на брифинг. "Изхождаме от презумпцията, че става дума за съветски жители. Но, несъмнено, всичко това би трябвало да се ревизира - поданството им, били ли са в действителност жители на Русия или са били жители на други страни ", сподели тя.

По думите й не става дума за съветски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в региона на сирийския град Дейр аз Зур (главен град на едноименната провинция). Сътрудници на съветски частни военни компании, воюващи на страната на държавните сили в Сирия, обявиха, че в редиците на наемниците е имало огромен брой жертви след сблъскване на 7 февруари в провинция Дейр аз Зур сред съдружните сили под предводителството на Съединени американски щати и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация " медийните известия за десетки и даже стотици починали съветски жители при боевете. Тя добави, че американските дейности в Сирия евентуално имат за цел да подкопаят нейната териториална целокупност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР