Петима психиатри изготвят експертизата на Ивет Стайкова, която уби актрисата

...
Петима психиатри изготвят експертизата на Ивет Стайкова, която уби актрисата
Коментари Харесай

Ивет Стайкова: Знаеш ли колко е готино до убиеш човек, ей така да го намушкаш

Петима психиатри изготвят експертизата на Ивет Стайкова, която умъртви актрисата Виолета Донева преди година.

" 24 часа - 168 истории " се снабди с материалите, в които са както оценката на експертите за девойката, упрекната в бруталното нахлуване, по този начин и персоналните й пояснения за странното й държание. Пред психолозите тя неведнъж приказва несвързано - един път споделя, че може да е умъртвила баба си Виолета, различен път пита за какво да я убива, откакто само тя се интересувала от фантазиите й.

По време на психиатричен обзор, извършен на 23 декември предходната година, момичето споделя: " Аз се удрям с всеки. Ей по този начин, хубаво ми е. Посягам на надзирателите, тъй като е занимателно. Доставя ми наслаждение да се удрям. От тази година започнах да го върша. Има причина за това - искам да пребивавам, а боят ми дава живот. Естествено, и опиатите ми дават живот. Тук се усещам потиснато (в ареста на " Г.М. Димитров " - бел.ред.), в действителност нищо не усещам. В стаята съм с още една жена. Тя е за ликвидиране. Убила е децата си. Сама ми сподели. Като ме пита, аз й споделям, че също съм за ликвидиране. Може и да съм я умъртвила (Виолета Донева - бел. ред.), може и да не съм. Аз се разбирах с баба си. Тя демонстрираше интерес към моите фантазии. "

Най-често по време на срещите с специалистите Ивет приказва за пердах и принуждение. На 3 януари тази година споделя: " Добре съм! Добре ми е, единствено дето желая да се връщам в ГМ-то (арест - бел. ред.), по-яко е. Да се биеш с надзирателите, е най-яко. Не боли, като те бият. Аз не чувствам болежка. Знам си какво ме чака - Сливен (има поради пандиза - бел. ред.). Не ми пука за какъв брой време. Дайте да я завършваме тази експертиза по-бързо. На 18 години съм. Ляв, десен (има поради удар/кроше - бел. ред.). Няма да си наведа главата. Като чукна доживотна, какво? Искам да се изучавам на пердах - кикбокс, ММА. Искам пътешестване и празненства. Ще победя по един или по различен метод. Пробвах отново да се удрям със старшините, само че те не ми отвръщат. Без провокация, просто ги започвам. Като се удрям, изпитвам адреналин. Вътре (зад решетките - бел. ред.) започнах да си набирам адреналин. Моята съквартирантка съм я била два - три пъти. След като я бих, тя стана още по-досадна. "

На същата среща с психиатъра Ивет добавя, че в пандиза няма какво друго да прави, с изключение на да си обезпечи свободата: " Не мога да пребивавам по този начин. Или ще ме пуснат, или ще си стана мой личен воин. И самичък воинът е боец. Примерно - да избягам от пандиза. Такива като мен имат шанса единствено да се бият и да победят. Излиза ми се, а като изляза, ще имам независимост. Няма да претрепя никой. Хората са жалки. Смисълът на живота е дa ce освободиш. Не желая да си прекарам годините в пандиза. Аз се усещам супер душевен. На мен ще ми е забавно там (в Сливенския затвор), само че се надявам на домакински арест. Поне ще съм си у дома. Това място тук е тестване за душата, каква воля имаш и какъв брой си мощен. "

Ивет твърди, че в ареста на " Г.М. Димитрова " е прекомерно умерено и скучно: " Абе ще станат нещата, аз и в Пазарджик се бих. В Сливен ще се удрям по през целия ден. Ще ми е занимателно да ви ударя, това ме изкушава (реплика към психиатъра). Не одобрявам хората. Обичам себе си, върша го за себе си. "

Допълва и че не има вяра в господа или дявола, а в науката. След което насочва вниманието си към 54-те прободни рани на актрисата Виолета Донева, които персонално предизвиква.

" 54 са много прободни рани. Доста са (смее се). Нищо не се обърка в оня ден (има поради 19-и октомври предходната година, когато Донева беше убита). Аз си бях близка с баба. Тя ми помагаше финансово и прочувствено. Кой е споделил, че съм го направила? 54 прободни рани? (Смее се). Може ли да видя фотосите? 54 звучи доста. Нали толкоз са прободните рани? В какъв смисъл да е грубо? Няма завист или злоба. Последния ми другар на драго сърце ще го пробода 54 пъти. Него на драго сърце бих го умъртвила, той ме връзваше с въже, с цел да не ходя по други мъже. "

Когато в психиатричното поделение на пандиза в Ловеч лекарка я пита: " Защо умъртви баба си? ", тя дава отговор: " Знаеш ли какъв брой е готино до убиеш човек, ей по този начин да го намушкаш? ". На въпрос за какво е опитвала да удря и да бие хора в град Белово, Ивет отвръща: " Знаеш ли какъв брой е хубаво да убиеш доста хора, това е готино, прави ми кеф. "

На прегледа на 23 декември предходната година Ивет приказва за гаджетата си и връзките си с тях.

" Имам дълги връзки. Две години ми е най-дългата връзка. Секс започнах да върша някъде на към 12-14 години. Правя какъвто секс ми падне. По-скоро той е като обред, галактически обред, като Ин и Ян. Не съм опитвала с момиче, само че бих пробвала. Не съм намерила подобаващото момиче до момента. В момента не ми се прави секс. В пандиза съм, за какво да ми се прави секс в пандиза? Боят не ме възбужда полово. He ми доставя наслаждение някой да ме наранява, до момента в който се бием. Яд ме е просто. Обичам БДСМ (нетрадиционни форми на полови връзки, основани на ролеви игри на владичество и послушание - бел. ред.), обичам мъжът да господства.

Случвало се е той да ме души, само че и приказваме. По-готино ще ми е да не си приказваме, а да се бием. Ще ми е крепко да се сбия и с вас (реплика към психиатъра). "

Стайкова споделя за някогашния си другар, с който е живяла, че я е връзвал с въже.

" Исках да се видя с другари, само че той не ме пускаше. Върза ме с въже. Нормално въже, алпинистко. После ме пусна. Това стана в същия ден. Преди това не ме е връзвал. Той е вманиачен, но аз съм по-луда. Не ми е изневерявал, само че аз на него - да. "

Агресията на Ивет не е единствено на думи. На 17 декември 2022 година тя е протегнала ръка на другата жена в килията. Ден по-късно нанася удари в главата на пациентка, с която съжителства. Служителите виждат, че в нейната стая царува хаос. Стените били изрисувани с надписи. Удряла с лакти стъклото на прозореца, с цел да ревизира дали може да се счупи.

Докладвано било, че момичето пробва да смърка медикамента " Лепонекс ", заради което лекарите го спрели. На 4 януари тази година още веднъж е докладвано, че си набира лекарства по " нерегламентиран " метод от мъжкия кулоар, който се намира тъкмо под нейното спално помещение. В подмяна давала цигари.

В съда майката на момичето Цветелина към този момент изясни, че нееднократно щерка й е нападала и нея. От материалите, с които " 24 часа - 168 истории " разполага, има свидетелски показания на дамата, в които тя споделя: " Една заран се оправях за работа. Ивет се прибра към 4 ч сутринта. Беше очевидно несъответстваща и откакто й зададох въпроса къде е била, тя искаше да дам пари. Извади макетно ножче против мен, стартира да ме скубе... Крещеше ми защо съм я раждала, не желала да живее бедна. "

Цветелина си спомня и различен случай: " Веднъж, до момента в който се прибирахме към нас, на Ивет стана нещо. Каза ми, че желае да има рак, желае да я видя по какъв начин умира, желае да пострадвам. След като се прибрахме, тя извади на масата пред мен нещо като прахуляк и ми сподели: " Искаш ли пред теб да се надрусам? " С ръка избутах белия прахуляк на пода, след което Ивет ми се нахвърли да ме бие. "

На 25 септември 2022 година девойката скача от 5-ия етаж, като лъже майка си, че я е блъснала кола. После споделила, че се е подхлъзнала и е паднала. В себе си постоянно носела две сгъваеми ножчета – едното изглеждало като патрон от пушка " Бренеке ", когато се сгъне, а другото било швейцарско. Него го прибирала в несесер, цялостен с писалки.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР