Петима общински съветници в Пловдив, избрани от листите на БСП

...
Петима общински съветници в Пловдив, избрани от листите на БСП
Коментари Харесай

Стотици социалисти от Пловдив зарязаха БСП

Петима общински съветници в Пловдив, определени от листите на Българска социалистическа партия и 109 други членове на левицата в града напущат партията, заяви на брифинг ръководителят на групата на социалистите в съвета Николай Радев. Освен него Българска социалистическа партия напущат още и Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор Стоилов и Йордан Василев. Групата на левицата има седем представители в общинския съвет в Пловдив, само че останалите двама не са политически обвързани лица, твърди Радев.

Причината за напускането на Българска социалистическа партия, оповестена от Радев е, последният конгрес на левицата, когато след апели и акция на вътрешнопартийната съпротива за отстраняването на Нинова от председателското място, четиринайсет съперници на водача бяха отстранени от партията.

" Социалистите от Пловдив не бяхме сюрпризирани, тъй като съвещанието потвърди всичко, което твърдим още от 2020 година: фалшифицирани делегатски описи, противоуставно установяване на помощни органи, манипулиране на гласувания, възбрана на свободно изложение на мнение, противоуставно изключване на социалисти ", сподели Радев.

Смята се, че групата общински съветници на Българска социалистическа партия в Пловдив е обвързвана с предприемача Георги Гергов, който беше изключен от партията. Преди към година в символ на митинг против Нинова групата на Българска социалистическа партия в общинския съвет в Пловдив промени името си на " Автентична лява Българска социалистическа партия ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР