Петима кандидати продължават в следващия етап на конкурса за избор

...
Петима кандидати продължават в следващия етап на конкурса за избор
Коментари Харесай

Петима кандидати остават в конкурса за шеф на БНР, Анета Милкова отпада

Петима претенденти не престават в идващия стадий на състезанието за избор на общоприет шеф на БНР, заяви Съвет за електронни медии. Отпада кандидатурата на Анета Милкова поради непълен стаж.

Членовете на съвета са дали своят вот единомислещо Милкова, която е шеф на Специализираната администрация в Съвет за електронни медии, да отпадне. 

„ Г-жа Милкова излага мнение, че има общо 8 години и 3 месеца трудов и застрахователен стаж, който се образува от стажа ѝ в НСРТ, в „ Дарик радио “, в „ Ретро радио “ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя ползва и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и напомня, че в процедурата за избор на общоприет шеф на БНР 2010 година е позволена за присъединяване при съществуване на идентични писмени доказателства, каквито е приложила в този момент “, споделя пред БНР членът на регулатора Бетина Жотева. Това мнение обаче не е признато от съвета.

До идващия стадий на състезанието не престават сегашният шеф на публичното радио Александър Велев, Светослав Костов, Даниела Манолова, Валерий Тодоров и Митко Димитров. Изборът е плануван за 28-и юни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР