Петима британци вече са починали от новия вариант на COVID-19,

...
Петима британци вече са починали от новия вариант на COVID-19,
Коментари Харесай

Най-заразният вариант на COVID-19 досега погуби петима британци

Петима британци към този момент са умряли от новия вид на COVID-19, който учените нарекоха „ Арктурус ”, оповестява „ Дейли Мейл ”. Той е подвариант на „ Омикрон ” и произлиза от Индия. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32612
Здравните служащи в милиардната страна описват, че това е най-заразният до момента вид и заболелите в страната са се нараснали 90 пъти за двата месеца от откриването му.

От първото разкриване на „ Арктурус ” в Обединеното кралство през февруари до момента той се е популяризирал в множеството му елементи. Само в Североизточна Англия още няма регистрирани случаи. 

Според здравните управляващи на Острова в идващите седмица той ще стане доминантен вид. В момента доминантен във Англия е „ Кракен ”. В Индия, откъдето идва „ Арктурус ”, инфектираните всеки ден са съвсем 10 хиляди души.

Признаците му са тресчица, висока температура, кашляне и загуба на усет и подушване. Разболява дребните деца и визира очите.

Новият вид има научното означение XBB.1.16. Кръстен е на най-ярката звезда в съзвездието Воловар, която е и четвърта по бляскавост в Северното полукълбо. 

„ Арктурус ” към този момент е засечен в 34 страни, измежду които Съединените щати, Сингапур, Австралия и Канада. У нас към този момент има подобен случай в Смолянско, сподели преди дни проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР