Петима българи ще спорят за титлите на турнира по борба

...
Петима българи ще спорят за титлите на турнира по борба
Коментари Харесай

България с петима финалисти от първия ден на турнира по борба Дан Колов - Никола Петров

Петима българи ще спорят за купите на шампионата по битка „ Дан Колов – Никола Петров “ в столичната зала „ Левски София “.

В свободния жанр Рамазан Рамазанов, трети на Евро 2020, се наложи над иранеца Язданичерати със 7:6 и на следващия ден ще излезе за златото против турчина Сервет Коскун при 70-килограмовите.

Ахмет Батаев пък се оправи с молдовеца Андриян Гросул (Молдова) с 9:2 и на финалите ще излезе против иранеца Арашк Мохеби в категория до 92 кг.

Георги Вангелов, пети на олимпийските игри, обаче загуби от азера Интигам Вализада с 1:2 и на следващия ден ще спори за бронза при 61-килограмовите. Срещата бе напрегната и провокира доста неодобрение от трибуните против съдийски отсъждания.

В класическия жанр също двама национали пробиха до финалите.

Абу-Муслим Амаев (63) се наложи над Абдурахман Алтан (Турция) с 5:0 и в решителната битка ще има за противник Храча Погосян (Армения), трети на международното до 23 година

Константин Стас пък победи с механически туш 10:0 за 1,45 мин японеца Кая Йошида и за купата ще излезе против иранеца Шахин Мофрод при 72-килограмовите.

И двамата ни полуфиналисти в категория до 82 кг – Росиан Дермански и Светослав Николов изгубиха и на следващия ден ще спорят за бронза.

При дамите Мими Христова се наложи с механически туш 10:0 над казахстанката Албина Кайргелдинова с 10:0. И в събота ще излезе за купата против японката Наоми Руике.

Утре от 10:30 ч започват националите ни в останалите категории.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР