Петгодишно дете в Благоевград почина от усложнения след грип. Според

...
Петгодишно дете в Благоевград почина от усложнения след грип. Според
Коментари Харесай

Жертвите на грипа се увеличават

Петгодишно дете в Благоевград умря от затруднения след грип. Според медици, момченцето е развило двустранна вирусна пневмония. Болестта се развила за часове. В Пазарджик грипът също взе жертва – мъж е умрял след затруднения от вируса в регионалната болница.
Снимка: btvnovinite.bg

Увеличават се областите в грипна зараза. От през днешния ден към този момент са 12 – зараза е оповестена във Варна и в Софийска област.
Снимка: btvnovinite.bg

От на следващия ден в грипна зараза ще са и областите Сливен и Хасково. В предепидемична конюнктура са областите Кърджали, Плевен, Русе и Кюстендил.
Притеснение в Благоевград след гибелта на 5-годишно дете от грип Часове наред лекарите са се борели за живота на детето
Първите признаци на 5-годишното дете от Благоевград са температура и кашлица. Бързо след тях положението му се утежнява и околните търсят незабавна помощ. За няколко часа в неделя, момченцето минава през незабавния кабинет, детското поделение и реанимацията. В понеделник сутринта почива.

„ Детето е било обгрижвано, само че просто има случаи, в които болестта протича мълниеносно и не може, за жалост, нищо да се направи. То е било с двустранна вирусна бронхопневмония”, сподели Веселка Мончева, РЗИ – Благоевград.
12 области към този момент са в грипна зараза Здравите деца би трябвало да бъдат изолирани от контакти
След случая, родители на деца, посещавали същата детска градина, избират да ги оставят вкъщи.

„ Данните от сутринта сочат, че има леко занижаване на посещаемостта, само че множеството сътрудници на място разясняват, че това не се дължи на потвърдена диагноза, а предварителна защита от страна на родителите. Категорично в детската градина болест няма”, съобщи Симона Митова, Община Благоевград.

Снимка: btvnovinite.bg

В Благоевград заболеваемостта от грип към момента не е достигнала сериозните стойности. „ Днес дават доста висока заболеваемост общопрактикуващите лекари, следим ги освен в Благоевград, само че и в другите общини, по-висока е заболеваемостта в Сатовча, в Петрич и Сандански за в този момент. Грипът е доста съществено заболяване, засягат се доста органи и системи – постоянно взима жертви, тъй че не би трябвало да се неглижира самото заболяване”, разяснява Веселка Мончева, РЗИ – Благоевград.
Просветният министър: Достигнахме пика на грипната зараза В 1071 учебни заведения и детски градини в страната образователните занятия са прекратени
Учебните занятия са прекратени в 1071 учебни заведения и детски градини, оповестяват от Министерството на образованието и науката. В Пловдив броят им е 194, 122 учебни заведения в област Варна и 69 учебни заведения в област Добрич. По наставление на РЗИ няма занятия в 97 учебни заведения в София-област.
Снимка: btvnovinite.bg
В област Пазарджик не се учи в 122 учебни заведения, в 60 учебни заведения в област Смолян, в 43 учебни заведения в област Ямбол и в 40 учебни заведения в област Перник. Последен ден от грипната почивка са 137 учебни заведения в Бургаска област, 120 учебни заведения в област Стара Загора и 65 учебни заведения в област Шумен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР