Петел следи какво се случва, след като Русия обяви провеждане

...
Петел следи какво се случва, след като Русия обяви провеждане
Коментари Харесай

Зеленски с първа реакция за обявените референдуми от Русия на украинските земи

" Петел " следи какво се случва, откакто Русия разгласи осъществяване на референдуми в Украйна.

Позициите на Украйна са ясни и добре известни и няма да се трансформират от изказванията, идващи от Русия за осъществяване на " референдуми " в окупираните територии.Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на видеообръщение на президента Володимир Зеленски.

Държавният глава означи, че от Москва не е казано нищо, което да не е чуто преди.

„ Нашите позиции са ясни и добре известни. Само това би трябвало да ни интересува. Не какво звучи някъде, а каква е нашата задача “, акцентира Зеленски.

Той прикани за още по-голяма поддръжка за Въоръжените сили на Украйна, разузнаването, ССО, СБУ, Националната армия, полицията, граничарите - всички, които последователно възвръщат нашата териториална целокупност.

" Нашите позиции не се трансформират от звук или някакви известия отнякъде. Имаме цялостната поддръжка на нашите сътрудници в това ", акцентира президентът.

Освен това Зеленски добави, че е належащо да продължим да поддържаме напън и единение, да защитим Украйна, да освободим земята си и да не демонстрираме никаква уязвимост.

Припомняме, Украйна прикани интернационалната общественост да наложи нови наказания против Русия в отговор на желанията за осъществяване на " референдуми ".Европейският парламент съобщи, че никакви " референдуми " няма да трансформират позицията на Европа във връзка с Украйна. И НАТО ще прегледа нелегитимните псевдореферендуми в окупираните територии, написа eurocom.bg.

Прочетете незабавни и значими известия за войната на Русия против Украйна в телеграм канала на РБК-Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР