Петел след какво се случва с недоволните в столицата.На протеста

...
Петел след какво се случва с недоволните в столицата.На протеста
Коментари Харесай

Хора от протеста мятаха тоалетна хартия по парламента, искат импийчмънт на президента

" Петел " след какво се случва с недоволните в столицата.

На митинга пред Народното събрание има лека ескалация. Раздвижването се дължи на това, че хората са решили да се насочат към Българска национална телевизия, където довечера има представители на другите партии. 

От трибуната се чу искане за импийчмънт на президента Румен Радев и възгласи " Тук не е Москва ".

" Преди малко повече от денонощие " хартиената коалиция " взриви законодателния развой в България. Приеха се небрежно и на мрачно промени, без да са съветвани в необятен публичен спор, без да се съблюдава законодателната процедура. Между първо и второ четене бяха импортирани основни промени в Изборния кодекс, които напълно прекатурват философията, на законопроекта, който беше признат на първо четене, разрушават доверието в изборния развой и са в ущърб на демокрацията в България ", съобщи за " България Он Еър " Надежда Иванова от " Демократична България ".

Тя уточни, че внасят предложение за краткотрайна комисия, тъй като желаят разглеждането на тези промени да спре, както и процесът по приемане на този законопроект и дебатът за ненужните промени в изборния развой да стартира още веднъж.

" Подмяна на вота на българските жители. Те желаят да върнат подправените бюлетини, желаят 150 хиляди бюлетини отново да бъдат задраскани по подправен метод. Просто те са царе на старите техники и желаят още веднъж да накарат българите да се усещат като едни простаци, на които някой им подменя вота. Ние заставаме твърдо против това, само че хубавото е, че не сме сами ", безапелационен е съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Протестът продължава, а множеството се е насочило в посока Орлов мост. Към Народното събрание полетяха и ролки тоалетна хартия. Основното искане остава - хартиената бюлетина да не се вкарва, тъй като това ще върне операцията в изборите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР