Петдесет и четири годишна медицинска сестра е убедена, че коронавирусът

...
Петдесет и четири годишна медицинска сестра е убедена, че коронавирусът
Коментари Харесай

Италия и коронавирусът: Как кошмарът се завръща

Петдесет и четири годишна здравна сестра е уверена, че коронавирусът просто я е " ненавиждал " по време на първите седем месеца на епидемията в Италия. Това са думите на Кристина Сетембрезе за претърпяното.

Сетембрезе, която се специализира в грижа за пациенти с инфекциозни болести, е била изложена на голям риск по време на дългите часове, прекарани в непосредствен контакт с заболели и умиращи от КОВИД-19 пациенти. Тя е взимала съответните защитни ограничения и постоянно е давала негативни проби, макар че неведнъж е била изложена на болестта.

Срещите на сестрата с ковид почнали на 21 февруари, деня, в който бяха доказани първите локални случаи в северната част на Италия. Медицинските сестри и лекарите бяха измежду първите новозаразени и по тази причина Сетембрезе незабавно изразила предпочитание като доброволец да се грижи за хора в Кодоньо - мястото, където бе открит нулевият пациент в Италия, единствено на час път от местоработата ѝ в болничното заведение " Сан Паоло " в Милано.

Скоро личната ѝ болница попада под блокада, откакто коронавирусът се популяризира в региона Ломбардия, първото му огнище отвън Азия. Сетембрезе, самотна майка, незабавно изпраща 24-годишната си щерка да живее при родителите ѝ. Сама у дома здравната сестра спи на дивана, частично с цел да бъде подготвена при положение, че я извикат на работа, само че частично и като реакция на изненадващо сполетялата я контузия.

Когато броят на случаите най-после понижава и болничното заведение ѝ се опразва от пациенти с Covid-19, за нея е мъчно да показа облекчението, което вижда у други хора - тези, които не са претърпели контузията в нейното поделение. По време на късата лятна отмора тя предусеща завръщането на вируса през есента по лицата без маски на други летовници. И опасенията ѝ нарастват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР