Петър Паунов дойде на власт с обещанието да реши проблема

...
Петър Паунов дойде на власт с обещанието да реши проблема
Коментари Харесай

Кристиян Иванчов: Имаме ясна визия как да бъде решен проблема с боклука и с бездомните кучета

„ Петър Паунов пристигна на власт с обещанието да реши казуса с боклука. 16 години по-късно – Кюстендил е рекордьор по санкции за противозаконни сметища. През 2022 година общината изтегли 8,5 млн. лв. заем поради наказания от Министерство на околната среда и водите за това, че няма хранилище за разполагане и отнасяне на отпадъците, а единствено през предходната година общината е санкционирана с 90 хиляди лева поради противозаконни сметища. А те не престават да изникват. Време е да сложим завършек на това “. Това съобщи претендентът за кмет на Кюстендил от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кристиян Иванчов.
Във видеоклип, качен в формалната страница на Кристиян Иванчов във Facebook, се вижда по какъв начин камион на Община Кюстендил изхвърля отпадък на нерегламентираното бунище край село Радловци, което е претъпкано освен с тонове отпадък, само че и с доста безстопанствени кучета:



„ Кучетата на сметището в Радловци, което се намира единствено на метри от приюта, са повече от кучетата в самия подслон – заболели, хранещи се от боклука кучета, без марки “, показва Кристиян Иванчов.
Кандидатът за кмет от ПП-ДБ съобщи, че в програмата му за ръководство на града предпочитано заляга решението на казуса както с боклука, по този начин и с бездомните кучета.
„ С екипа ми ще работим за дефинитивно затваряне и рекултивиране на в този момент съществуващото бунище в с. Радловци, както и за предпочитано стартиране в употреба на системата за събиране и превозване на смесени битови боклуци. Програмата ни планува още дейни дейности за ускорено създаване на уреди за събиране на боклуци, както и предварителна защита от основаването на нерегламентирани сметища “, сподели Кристиян Иванчов.
Той уточни още нуждата от нова скица за събиране и превозване на битовите боклуци, която да се реализира регулярно и в подобаващи часове: „ Кюстендилци започнаха новата 2023 година с нараснали локални налози и такси – като такса боклук скочи 7-8 пъти за дребните обитаеми места и три пъти – за града. Ще дам образец със село Лозно, където беше последната ми среща с поданици и наши симпатизанти. През 2022 година гражданин на селото е плащал 20,24 лева такса боклук, а през 2023 година сумата към този момент е 95,99 лева Данъците са увеличени, само че за сметка на това качеството на услугата е същото. Жителите ни демонстрираха препълнените контейнери за боклук и ни описаха, че боклукът се извозва един път на 2 седмици. А в някои села даже един път на месец. Решението е просто – правене на естествен график за сметосъбиране и сметоизвозване. И ние ще създадем това още първия ден след изборите “, безапелационен бе Кристиян Иванчов.


По отношение на казуса с бездомните кучета, претендентът за кмет от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ съобщи: „ Община Кюстендил е абдикирала от казуса с бездомни кучета. За толкоз години, локалната администрация под управлението на кмета Паунов, потвърдено не може да се оправи с преодоляването на популацията на безстопанствените животни. Всяка година Общината има стратегия за работа в тази посока, която обаче остава единствено на хартия и не се извършва “.
Иванчов добави: „ Невъзможността на досегашното ръководство да се оправи с казуса, е довело до такава степен, че кучетата по улиците на Кюстендил да са повече от туристите в града ни, а кучетата на сметището в Радловци, което се намира единствено на метри от приюта, да са повече от кучетата в самия подслон. В XXI век сме сложени в такава обстановка, че нашето съществуване да се дефинира от бездомните кучета. Знаете ли какво ми споделиха жителите на с. Шишковци? „ Всяка заран родителите водим децата до центъра,за да се качат в бусовете към учебно заведение,за да не ги атакуван кучетата.Децата се опасяват и ние се опасяваме “, описа Кристиян Иванчов.


Той показа визията си за решение на казуса с бездомните кучета: „ Какво предлагаме ние? Имаме проект в няколко стъпки. На първо място, ще изготвим и съблюдаваме дълготрайна общинска стратегия за преодоляването на популацията на бездомните кучета. Ще разтеглим общинския подслон,щеприберембездомните кучетатаи ще овладеем популацията. Ще работим по превръщането на приюта в място, където животните да живеят добре и да получават качествена грижа. Ще осигурим ветеринарен доктор на цялостен работен ден, който да обезпечава своевременна грижа за кучетата. Освен това ще притеглим всички неправителствени организации на територията на Общината за взаимна работа и ще осигурим безпроблемен достъп на доброволци за подкрепяне на активността на приюта. Ще стартираме акция по кастрация на бездомните и дворните кучета на територията на Общината. Твърдо решени сме да решим тези проблем и ще работим с всички сили, с цел да го създадем “, сподели Кристиян Иванчов и прикани: „ Гласувайте с номер 66, с цел да променим Кюстендил “.
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР