Петър Александров – синът на покойния бивш финансов министър Стоян

...
Петър Александров – синът на покойния бивш финансов министър Стоян
Коментари Харесай

Синът на Стоян Александров броил 50 бона за смъртта на длъжника Кирил Русев, накрая го застрелял сам

Петър Александров – синът на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров, е вербувал погребалния сътрудник Александър Кинов да му помогне за силовото събиране на остарял дълг от 200 000 лева от предприемача Кирил Русев против хонорар от 50 000 лева Това разкриват криминалисти, проверяващи бруталното ликвидиране на 49-годишния бизнесмен, което ужаси цяла България.

 

В началото на седмицата наследникът на Стоян Александров и гробарят Кинов бяха задържани на българо-сръбската граница по обвинявания, че са отвлекли, измъчвали и умъртвили по изключително непосилен метод Кирил Русев. Трупът на 49-годишния мъж пък беше открит в моргата с две огнестрелни рани в крайници и в корема, квалифициран за кремация от траурната организация „ Империал “, благосъстоятелност на Александър Кинов.

 

Според проверяващите убийците са възнамерявали да се отърват от тялото на жертвата си посредством подправен смъртен акт, публикуван на различен неотдавна умрял човек. В моргата Александър Кинов оповестил, че мъжът е умрял от пневмония, получена след изкаран тежък ковид, няма близки родственици и трупът му би трябвало да бъде изгорял. Пъкленият проект на екзекуторите да прикрият убийството обаче е осуетен в последния миг, с помощта на майката на убития Кирил Русев, която на 6 януари подава сигнал в Министерство на вътрешните работи, че синът й най-вероятно е похитен, откакто на 4 януари по обяд е отишъл на среща с Петър Александров.

Преди да излезе, мъжът уведомил родителката си каква среща му следва. Така синът на починалия Стоян Александров и погребалният сътрудник Кинов са задържани при влизането си в България от Сърбия през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “.

 

Петър Александров 

Часове по-рано двамата убийци минават през същия контролно-пропускателен пункт, като Александър Кинов влиза в Сърбия с персоналната карта на към този момент убития Кирил Русев.

 

Предполага се, че българските митничари са пропуснали. от безгрижие излизането на човек с непозната персонална карта от България. Пред сръбските гранични управляващи Александров-младши и гробарят Кинов са дали своите персонални карти за инспекция. В Сърбия убийците изпратили няколко известия на околните на Кирил Русев от неговия мобилен телефон, че е отпътувал по неотложност за Белград и че ще се прибере до седмица. Мобилният телефон на убития предприемач е открит в Сърбия малко след задържането на Александър Кинов и Петър Александров.

 

Запознати с следствието на шокиращото ликвидиране допускат, че Петър Александров е възнамерявал убийството като изтезанието на Кирил Русев не е била само поради финансов спор с длъжника, а и като възмездие за гибелта на татко си Стоян Александров. На 24 декември 2020 година Бившият финансов министър умря от инсулт, а от фамилията му настояват, че той си е отишъл от терзания около повдигнатото му обвиняване за лихварство от прокуратурата. Основен очевидец на държавното обвиняване против Стоян Александров беше точно Кирил Русев.

 

Твърди се, че след гибелта на Стоян Александров неговият наследник Петър поема напълно лихварската империя, като сдружението „ Александров и сие “, продължава с издевателството над длъжниците на починалия финансов министър и началник на катедра „ Финанси “ в УНСС.

 

„ Петър постоянно прибягваше до услугите на мутри от софийска кримигрупировка, настоящи като колекторска компания за силово събиране на задължения. Арестуваният дружно с него гробокопач Александър Кинов е част от тайфа за силово събиране на задължения.

 

Той е бил нает, с цел да принуди посредством мъчения Кирил Русев да върне 200 000 лв. на Петър Александров. Синът на Стоян Александров е имал искания към Русев за въпросната сума като част от несъбрани лихви по заем от 306 000 $, отпуснати през далечната 2009 година от Стоян Александров на убития предприемач ”, разкрива осведомен с следствието. Твърди се, че гробарят мутра Александър Кинов е трябвало да прибере 50 000 лв. от общата сума.

 

Засега не е известно дали Кинов и Петър Александров са били единствените мъчители на предприемача Кирил Русев, или в инквизицията са взели участие и други мутри.

 

Според първичната съдебномедицинска експертиза на натрупа на 49-годишния Кирил Русев, той е умрял в резултат на огнестрелна рана в региона на корема, малко под гръдния панер. Преди да бъде убит в гърдите, предприемачът дебитор е бил подложен на мъчения.

 

Той е бил завързан на стол и обичай с гумена палка, мъчителите му са го простреляли и в крайници в опит да го убедят да се разплати.

 

„ Предположенията са, че стрелбата с револвер, предизвикала гибелта на Кирил Русев, е осъществена от самия Петър Александров в припадък на неизразим яд към жертвата, който е бил упрекван като основен провинен за гибелта на татко му. Впоследствие причинителите са пробвали да прикрият убийството посредством кремация на натрупа на жертвата и мнимо негово излизане от България. Планът им можеше и да сработи, в случай че майката на убития не беше се усъмнила в известието, получено от мобилния телефон на сина си, че отпътува за Сърбия по работа. Родтелката незабавно уточни на криминалистите, че подозира сина на Стоян Александров в похищение, и по този начин ужасяващото закононарушение беше разкрито “, признава столичен криминалист.

 

До този миг Петър Александров и задържаният с него гробокопач и силов събирач на задължения Александър Кинов не признават виновност и отхвърлят да са умъртвили Кирил Русев макар неопровержимите улики, с които са заковани. Криминалистите към момента търсят огнестрелното оръжие, с което на 4 януари следобяд е бил убит 49-годишният предприемач.

 

Проверка се прави и на компанията „ Александров и сие “, посредством която синът на Стоян Александров е отпускал заеми против безбожни лихви и след това е тормозел длъжниците. Смята се, че наследникът на починалия някогашен финансов министър е тормозел физически и други крупни длъжници, пращайки по петите им мутри. Ако бъде приет за отговорен за убийството на Кирил Русев, Александров-младши може да лежи в пандиза най-малко 20 години дружно със своя съизвършител Александър Кинов.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР