Петах Тивка, Израел — Десетки израелски заложници и повече от

...
Петах Тивка, Израел — Десетки израелски заложници и повече от
Коментари Харесай

Надежда за удължаване на прекратяването на огъня между Израел и Хамас на фона на радостни срещи за освободени заложници, палестински затворници

Петах Тивка, Израел — Десетки израелски заложници и повече от 100 палестински пандизчии се завърнаха вкъщи през уикенда, в това число първия американец, бъде освободено от Хамас в Газа, четиригодишно дете на име Абигейл. Още една група заложници се очакваше да излезе на независимост в понеделник преди приключването на четиридневното преустановяване на огъня, контрактувано от Израел и Хамас в линията Газа.

Паузата в боевете би трябвало да завърши в 7 часа сутринта във вторник локално време, което е среднощ източно време, само че Израел съобщи, че е подготвен да удължи съглашението с още един ден за всеки 10 спомагателни заложници, освободени от Хамас.

Представител на Хамас сподели пред CBS News в понеделник, че групата желае да удължи примирието, тъй че има вяра, че повече израелски заложници могат да бъдат върнати в идващите дни и повече палестински пандизчии да бъдат освободени в подмяна.

Това ще бъде добре пристигнала вест за десетки израелски фамилии, които към момента копнеят да си върна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР