Пет заразни заболявания са регистрирани от здравните власти в област

...
Пет заразни заболявания са регистрирани от здравните власти в област
Коментари Харесай

РЗИ: Пет заразни болести мъчат врачани, ето кои са те

Пет заразни болести са регистрирани от здравните управляващи в област Враца, научи организация BulNews. Общият брой на разболелите се през предходната седмица е 71, излиза наяве от седмичния бюлетин на Регионалната здравна ревизия.
Най-голям е делът на заболелите от ковид. За интервала от 31 октомври до 4 ноември записаните случаи са 67. Двама души лепнали варицела, един – туберкулоза, а различен се е заразил със салмонела, регистрират от РЗИ. 
Варицелата е едно от най-честите инфекциозни вирусни болести в детска възраст. То е извънредно заразно – прихваща към 90% от контактните на болния. То протича с обрив и висока температура. Обикновено лекуването е единствено симптоматично, само че в редки случаи са вероятни и затруднения.
Туберкулозата пък е заболяване, което в случай че не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Салмонелата е инфекциозно заболяване, провокирано от бактерии, които се популяризират с храната ни – в артикули от скотски генезис. В по-редки случаи заразяването става по битов път. Навлизайки в човешкия организъм, бактериите нападат червата, като предизвикват гадене, повръщане, болки в корема, диария, висока температура, главоболие – присъщи признаци на хранително отравяне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР