Пет тона оцетен анхидрид, който се използва за производство на

...
Пет тона оцетен анхидрид, който се използва за производство на
Коментари Харесай

Хванаха 5 тона прекурсор за хероин

Пет тона оцетен анхидрид, който се употребява за произвеждане на хероин, беше арестуван на „ Калотина ", оповестиха от Агенция „ Митници ".

Химикалите влезнали у нас с камион от Босна и Херцеговина, в който трябвало да има слънчеви панели от хърватска компания за адресат в Турция. При обзор с рентген митничарите забелязали стока с необикновена компактност и почнали щателна инспекция. Така били открити 5 пластмасови съда с съдържимост от 1000 литра.

Вътре имало безцветна течност с изострен аромат на оцет, което се оказало точно оцетен анхидрид. От Агенция „ Митници " показват, че химикалът е релативно на ниска цена и се употребява в кожарската индустрия, само че също така е прекурсор при правенето на хероин.

В случая хванатото количество е щяло да стигне за производството на 2 тона хероин за над 180 млн. лв..
Шофьорът е арестуван и ще му бъде повдигнато обвиняване за контрабандата на химикала. Тя е ново събитие по нашите граници.

Това е най-голямото количество оцетен анхидрид арестувано от българските митници през тази година откакто през април, още веднъж на Министерство на правосъдието Калотина, митническите чиновници стопираха „ кортеж " от три камиона, пренасящи ябълки от Сърбия за Ирак. Между ябълките митническите чиновници откриха 178 туби с общо 3560 л оцетен анхидрид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР