Пет тенденции се превръщат във водещи за автомобилната индустрия, според

...
Пет тенденции се превръщат във водещи за автомобилната индустрия, според
Коментари Харесай

Прогноза: 138 милиона коли по-малко в Европа и САЩ до 2030-а

Пет трендове се трансформират във водещи за автомобилната промишленост, съгласно международно известната одиторска и консултантската компания PwC (PricewaterhouseCoopers). Това са: електрификация, самостоятелност, шерване, съгласуваност и композиция от тях, която специалистите назовават " eascy ".

Според изследването на PwC, автомобилният бранш се намира на прага на сериозна смяна. Има индикации, че до 2030 година той ще се нуждае от по-малко коли в сравнение с сега, като всеки един на три километра ще бъде изпълняван в тъй наречените споделен режим, а 55% от колите през 2030 година ще бъдат електрифицирани.

Благодарение на новаторските концепции за споделено пътешестване, наличните коли в употреба могат да намалеят от 280 до 200 милиона в Европа и от 270 до 212 милиона в Съединени американски щати. В същото време обаче, в Китай се чака автомобилният парк да се усили от сегашните 180 на 280 милиона единици през 2030 година.

Разнородните трендове ще се укрепват взаимно, разясняват от PwC. Например, електрическите коли са по-малко предразположени на повреди, с помощта на опростеното си задвижване, което е съществено преимущество при шерването и по-сериозната им приложимост. Автономните коли пък могат дейно да се трансфорат в роботаксита, в случай че бъдат комбинирани с концепциите за споделено пътешестване, считат анализаторите.

Според проучването, макар предстоящото понижаване на автомобилния парк и собствеността на транспортно средство, предвижданията са за съществено нарастване в персоналния превоз. Прогнозите сочат нарастване в пробега при потребителите в Европа да бъде до 23% до 2030 година и да е 5,88 милиарда километра. За Съединени американски щати, предстоящият растеж е 24%, а за Китай е 183%.

Като съществена причина за това спорно на пръв взор очакване, от PwC показват обстоятелството, че вследствие на навлизането в приложимост на коли с самостоятелно ръководство от техните услуги ще стартират да се възползват и консуматори, които нямат право да ръководят транспортно средство. Също по този начин ще има голям брой " празни " пътувания, най-много от страна на тъй наречените роботаксита, които ще пътуват от точка А до точка Б, с цел да вземат идващия си клиент.

" Пътищата несъмнено ще станат по-пълни ", разясняват от PwC, само че настояват, че не чакат това да докара до безпорядък, а в противен случай, до усъвършенстване във връзка с организацията на придвижването. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР