Пет стационарно-преносими уреда за осъществяване на контрол на пътното движение

...
Пет стационарно-преносими уреда за осъществяване на контрол на пътното движение
Коментари Харесай

Столичната община ще дари пет камери за контрол на скоростта на СДВР

Пет стационарно-преносими уреда за реализиране на надзор на пътното придвижване на обща стойност 370 749,60 лева ще бъдат дарени от Столичната община на Столична дирекция на вътрешните работи за потребностите на отдел " Пътна полиция ". Това реши Столичният общински съвет на съвещанието си през днешния ден. Вносител на отчета е кметът на София Йорданка Фандъкова. В поддръжка на предлагането ѝ гласоподаваха всички 45 общински съветници, присъстващи на съвещанието.

Както съгласно специалистите по пътна сигурност, по този начин и съгласно жителите контролът на скоростта, както и налагането на наказания при открити превишение на рестриктивните мерки, са най-ефективният метод за ограничение на пътнотранспортните катастрофи, показва кметът на столицата в отчета. Според нея реализирането на подобен надзор ще даде опция за опазване на живота и здравето на жителите и гостите на Столична община в оптималната степен, както и построената транспортна и инженерна инфраструктура.

" Нееднократно съм заявявала готовността на Столична община да подкрепи активността на Министерство на вътрешните работи, което според настоящото законодателство, има правото и задължението да реализира контрола по Закона за придвижване по пътищата, включително и контрола на скоростта ", отбелязва Фандъкова.

Столичната община спомага за правене на плановете за слагане на камери за надзор на четири места в града, избрани взаимно с " Пътна полиция " като най-рискови. Проектите за тях са към този момент направени, само че досега от страна на Министерство на вътрешните работи не са закупени нови механически средства за надзор на скоростта.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР